Csütörtök 15:30 – A csengő megszólalása után a következő cégekben történtek nagyobb mozgások, melyekre érdemes figyelni a kereskedési nap során:

  • Snowflake: (NYSE:SNOW) Tegnapi cikkünkben már kiveséztük a vállalat piacra lépésének történelmi jelentőségét. Az első piaci napon több, mint kétszeresére nőtt a cég értéke, mellyel minden korábbi rekordot megdöntött. A mai napon már 9,4 százalékot veszített értékéből, mert sok befektető realizálta a profitját a vételen. Az ilyen rövidtávú befektetők kiszállása befolyásolhatja az árfolyamot a következő napokban.
  • Carnival: (NYSE:CUK) A cég részvényeinek árfolyama 1,41 százalékot esett miután a P&O európai leányvállalata minden utazást felfüggesztett az év végéig, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. A hír miatt a befektetők jelentős részében aggodalmat válthat ki, mert a folyamat láncreakciót indíthat el a cégcsoport más kontinensen üzemelő társaságainál.
  • Oracle: (NYSE:ORCL) Esnek a részvények a TikTok üzlet nagy izgalomba tartja a teljes világot, de a hét eleji pozitív pletykák óta semmi megerősítés nem érdekezett az üzlet megvalósulásáról. A 2,2 milliárd felhasználóval rendelkező közösségi média platform tulajdonosa a  ByteDance kínai vállalat lépéskényszerben van Donald Trump fenyegetései miatt. A kínai kormány azonban nem engedi a cég teljes eladását, így egy struktúra átalakítás várható, melyben az amerikai platformot az Oracle üzemeltetné.
  • Tesla: (NASDAQ:TSLA) A Nasdaq egyik legvolatilisebb papírja ma is folytatja az irracionálisan nagy kilengéseket és 4 százalék mínuszban kezdte a napot. A héten volt olyan nap, amikor 11 százalékot tudott ledolgozni a múlt heti esésekből. A cég körül fokozódik az izgalom, mert a jövő héten tartják a “Battery Day” névre hallgató akkumulátorokról szóló eseményüket.
  • Apple: (NASDAQ:AAPL) A cég részvényei 1,6 százalék mínuszban kezdik a kereskedést, miután nem tettek semmi említést a keddi prezentáción az új iPhone-okról. Az októberi bemutatást izgatottan várják a befektetők, ám a feszültség is fokozódik a karácsonyi eladások kétségessége miatt.
  • Uber: (NYSE:UBER) Az árfolyam 1,8 százalékot esett, miután a Bloomberg arról számolt be, hogy készpénz előteremtése érdekében 6,3 milliárd dolláros részesedését kívánja eladni a Didi Chuxing kínai cégnek, mely hasonló üzleti modellt alkalmaz.
  • Moderna: (NASDAQ:MRNA) Az árfolyam 1,9 százalékkal emelkedett, miután megállapodást kötöttek a Vertex Pharmaceuticals céggel. Az együttműködés célja a cisztás-fibrózis nevű ritka és nehezen gyógyítható betegség gyógymódjának megtalálása.
  • 51job: (NASDAQ:JOBS) A részvény árfolyama 15 százalékot nőtt miután felvásárlási ajánlatot kapott a DCD Capital Partners befektetési alaptól 6,3 milliárd dollár értékben.
  • Jfrog: (NASDAQ:FROG) Az árfolyam 3 százalékot esett miután a tegnap óriási IPO-t sikerült végrehajtaniuk és egy nap alatt több, mint 50 százalékot emelkedtek a papírok.

Hangulat

A piac közhangulata negatív ma Amerikában, többek közt a tegnapi FED döntés miatt. Nasdaq 1-4 százalékos mínuszban gyengélkedik, az S&P 1 százalék körüli veszteségben van míg a Dow Jones 0,9 százalékkal van lejjebb, mint a tegnapi záráskor.