Csökkenő nemzetközi indexek, stagnáló BUX és kispapírsztorik-így indul a hét a tőzsdéken.

Ahogy korábbi cikkünkben jeleztük, a hétvégén továbbra is a vírussal, a vakcinával és Donald Trump elmozdításával való hírek uralták a hírfolyamokat, és ezek lehetnek a következő napok fő témái a befektetők szemében is. Nem indul ugyanakkor pozitívan a hét, a határidős indexek már az ázsiai tőzsdenyitáskor csökkentek, végül pedig az európai indexek is mérsékelt eséssel kezdték meg a kereskedést.

Nemzetközi indexek

Az európai piacok számára sokszor irányadó német tőzsdeindex, a DAX árfolyama kisebb korrekcióval indítja a hetet; elhagyta a 14000 pont feletti, történelmi csúcsokat jelentő szinteket, valamivel a kerek érték alatt mozog az árfolyam. Jelentős csökkenésről persze így sem beszélhetünk: alig 200 ponttal tartózkodik a jegyzés a történelmi csúcs alatt. Az irányadó amerikai indexek egyelőre még szintén esést vetítenek előre az amerikai börze magyar idő szerinti 15:30-as nyitására.

BUX

A magyar tőzsdeindex, a BUX nem mutat jelentős elmozdulást ma, stabilan őrzi idei emelkedését is. A hazai parkett leggyengébb láncszeme a Richter, amely 2 % körüli esést is mutatott, a Magyar Telekom árfolyama ezzel szemben a 400 forintos szint áttörése után tovább emelkedik. Az OTP árfolyama áttörte a 14000 forintos szintet, kérdés, képes lesz-e megtartani az emelkedést; míg a Molnál a korábbi hetek óriási rallyjának enyhébb korrekcióját láthatjuk.

Kispapírok

Természetesen a mai napnak is megvannak a sztárjai, ha nem csak a blue chipek és az indexek között keresgélünk. Az Autowallis esetében folytatni látszik a múlt héten indult emelkedés, az EHEP azonban a nap elején látott nagy forgalmú szárnyalás után némileg veszített lendületéből.

Némi korrekciót láthatunk az elmúlt hetek nagy sztárjának, a Waberer’s-nek az árfolyamában is. Tartja ugyanakkor nagy napi forgalmát eddig és mérsékelt emelkedést mutat fel a Masterplast.

www.investing.com www.bet.hu