Milyne események és fejlemények történtek a hétvégén a koronavírus, illetve az elnökválasztás kapcsán?

A hétvége folyamán tovább folytatódtak a meglehetősen kedvezőtlen folyamatok, ami a koronavírus terjedését illeti a világban. Ennek egyik legfőbb példái Nyugat-Európában voltak jellemzőek, Franciaországban továbbra is kiemelkedően magasak az esetszámok, annak ellenére, hogy az elnök előző hétén éjszakai korlátozásokat vezetett be. Nem sokkal jobb a helyzet a régiónkban sem, Csehországban már napi 10000 fertőzöttet regisztrálnak.

Az elnökválasztáshoz közeledve Nancy Pelosi kijelentette, hogy még a választás előtt szeretné, ha keresztül vinnék a stimulusról szóló megállapodást, Donald Trump amerikai elnök kijelentése ellenére. Hogy ez mennyire sikerül, az még a regnáló elnöktől függ, mindenesetre kérdés, hogy melyik oldalnak állhat politikai érdekében a megegyezés.

A pénteki szárnyalás után ma ismét emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék, a DAX folytathatja intenzív emelkedését a csütörtökön beállított mélypontról. A hétén vélhetőleg az újabb korlátozó intézkedésektől, illetve az elnökválasztástól fog függni, hogy merre folytatják útjukat a nemzetközi tőzsdeindexek.