Újabb digitális mérföldkő az OTP Csoportnál – elindult az otpotthon.hu.

Az OTP Csoport márciusi bejelentésével összhangban elindította online ingatlanhirdetési oldalát, az otpotthon.hu-t. A Csoport által felvásárolt oldalak (Startlak.hu, Költözzbe.hu, Újotthon.hu) közül első lépésben a Startlak.hu olvadt be az új portálba. A márciusi felvásárlás óta az oldalak látogatottsága megháromszorozódott, havonta már 4,4 millió alkalommal keresik fel a portálokat, ahol több mint 100 ezer hirdetés közül válogathatnak az érdeklődők. Ezzel az OTP Csoport az ingatlanhirdetési piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált.

Az otpotthon.hu indulása egy hosszú folyamat első lépése, a cél egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely az ingatlan adás-vétellel összefüggő teljes folyamaton keresztül támogatást nyújt az ügyfeleknek. Márciusban az OTP Bank felvásárolta a Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.hu oldalakat. Második lépésben a startlak.hu beolvadt a Csoport által fejlesztett új portálba, így jött létre az otpotthon.hu.

„Az otpotthon.hu már az induláskor az ingatlanhirdetési piac egyik legnagyobb szereplőjeként támogatja az ügyfeleket az igényeiknek megfelelő ingatlanok megtalálásában, segít a vásárlásához szükséges hitel és állami támogatásokkal kapcsolatos tájékozódásban, illetve hasznos információkat nyújt az ingatlanpiaci aktualitásokról. A portált az indulást követően folyamatosan új szolgáltatásokkal fogjuk bővíteni, a hosszú távú célunk, hogy elérhető legyen szinte minden, otthonteremtéshez szükséges szolgáltatás.”– mondta Lipták Zsuzsa a vállalat ügyvezető igazgatója.

Az otpotthon.hu számos funkcióval várja az ingatlankeresőket és eladókat, valamint az ingatlanirodákat. A hitelfelvételt tervező ingatlankeresők például pontos információhoz juthatnak a lehetséges hitelkondíciókról. Lehetőségük van arra, hogy beállítsák, mennyi hitelt szeretnének felvenni és az oldalon található több mint százezer ingatlanhirdetés közül ez alapján is tudnak válogatni. Ezen kívül ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e az állami támogatások felvételére, valamint a tudástár segítségével értékes információkat tudhatnak meg az ingatlanpiaci aktualitásokról. Magánhirdetőknek három hirdetés ingyenes feltöltésére lesz lehetőségük. Az ingatlanirodákat egy könnyen kezelhető felület várja, ahol egyszerűen hozhatnak létre profilokat. A kínált ingatlanportfólió feltöltését is egyszerre meg tudják tenni a partnerek. Ezen kívül a regisztrált érdeklődők és hirdetők is az üzenetküldő rendszer segítségével telefonszám és emailcím megadása nélkül, biztonságosan tudnak üzenetet váltani egymással.

Az otpotthon.hu szolgáltatásainak bemutatására és ismertségének növelésére a portál indulását szeptember 26-tól intergrált marketing és kommunikációs kampány kíséri.