Ma nagyon optimista nap van a tőzsdén amerikában, mert

Az európai tőzsdéken vegyes nap volt, de tübbnyire pluszban fog zárni a régió. Miközben itthon az OTP tudott átlagon felül teljesíteni és visszatérni a 10 ezer forinthoz közelítő sávba, amerikában mindenki izgatottan várja az akár 1 trilliárd dolláros gazdaság élénkítő csomagot. Ma tárgyaltn a témában nancy Pelosi és Steven Mnuchin.

S&P 500

Az amerikai nagy piacon ma a valódi értéket képviselő papírokban keresek a nagyobb biztonságot a befektetők. A papír nyitáskor nagyobb pluszban volt, de az első félóra lendülete eltünt és jelenleg lejjebb csúszik az árfolyam.

Az alábbi képen látható, hogy a pozitív és negatív gangulat közötti ingadozásnak a hosszótávó síkján jelenleg egy alsó pontot hagytunk magunk mögött. A következő hetekben eldölhet, hogy visszatér e a bizalom a piac növekedési tendeciájába, vagy vége a medve piacnak.

Nasdaq

A befektetők bizalma a tech indexben erősebb, mint a vegyes indexben, így a nasdaq stabilan közelít az egy százalékos emelkedéshez. A legnagyobb erősödést egy környezeti tudatosságot kutató cég érte el. Az index különlegessége, hogy minden nap ugran és zuhan pár ilyen gyógyszeriparral vagy egészégüggyel foglalkozó vállalat. Közös tulajdonságuk, hogy a bio, a pharma szó mindig benne van a nevükban. A stabil emelkedők közt ott vannak az értéket képviselő vállalatok.

Olaj

Az olajszektor a mai napon ismét küszködik. Az elmúlt hetekben a 40 dollártól való eltávolodás volt a cél, de a mai napon ismét pánik hangulat van a Crude olaj határidős termékénél. A novemberi szerződés értéke ma csak 38 dollárt ér, míg tegnap még bőven 39 dollár felett volt. Az esés hátterében a gazdaság élénkítések elfogyása és a recesszió okozta keresleti hiány állhat.

Napos gyertyákon a Crude árfolyama