A válság kitörése óta a legalacsonyabbra csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban – adta hírül a távirati iroda.

A vártnál nagyobb mértékben, a koronavírus-válság tavaly márciusi kitörése óta a legalacsonyabbra csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban az elmúlt héten a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön publikált jelentése alapján.

A minisztérium jelentése szerint az elmúlt héten 473 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, kevesebben az előző heti 507 ezernél. A tényleges adat kisebb lett az elemzők által várt 490 ezernél is.

A benyújtott segélykérelmek száma a legalacsonyabb lett 2020 március 14-én végződött hét óta, amikor 256 ezer volt. A koronavírus-válság 2020 márciusában kezdte először éreztetni a hatását a foglalkoztatottak számában az Egyesült Államokban.

Az első alkalommal benyújtott munkanélküli segélykérelmek négy heti mozgóátlaga 534 ezer lett, 28,25 ezerrel kevesebb az előző hetinél. A mozgóátlag a legkisebb a 2020 március 14-én zárt hét óta, amikor 225,5 ezer volt.