Az arannyal ellentétben az ezüst meg tudta tartani gyarapodásának egy részét

Szignifikáns ralit láthattunk az ezüstpiacon a CPI adatok után, melynek egy részét meg is tartotta a nemesfém. Az infláció júliusban a várakozásoktól gyengébb mértékben, 8,5 százalékkal emelkedett, ennek köszönhetően a piacok kicsit fellélegezhettek, és a kereskedők el kezdhettek bízni, hogy a Fed agresszív politikája is enyhülni fog. Az ezüstpiacok kezdetben kissé visszahúzódtak a szerdai kereskedési ülés során, hogy teszteljék az 50 napos EMA-t, ezután viszont egy erős, északi irányú elmozdulásnak lehettünk szemtanúi. Jó hír az ezüst számára, hogy rövid távon a szakértők szerint lehetséges a további rali. Ebben az esetben az út megnyílik egészen 22 dollárig. A szerdai emelkedést a dollár gyengélkedése is elősegítette, hiszen leesett a 105-ös szintre

A recesszió megálljt parancsol, a bikák ereje korlátozott ezen a piacon is

Természetesen a recessziós kérdések még mindig ott lebegnek a kereskedők szemei előtt, éppen ezért bármilyen növekedés, amit látunk a piacon, akár az aranynál akár az ezüstnél az korlátozva van. Az ezüst annyiból még rosszabb helyzetben van, mint a nemesfém párja, hogy nem csak, mint értékmegőrzőként van jelen a piacon, hanem az iparban is nagyon fontos szerepet tölt be. Használják az elektromos autók és napelemek gyártásánál is, és azon hírek, hogy a gazdaságok a recesszió szélén állnak nagy nyomást gyakorol a nemesfémre. Abban az esetben, ha a gazdaságok recesszióba kerülnek, akkor lelassulnak a gyártási folyamatok, és az ezüst iránti kereslet is csökkenni fog. Ez értékvesztéshez vezethet majd.

(www.shutterstock.com)

Amíg viszont nem tudjuk eldönteni, hogy mit hoz a jövő, addig az előző pár naphoz hasonló stagnálással kell számolnunk. A nemesfém piacok kritikus szinteknél állnak. Az arany a kerek, pszichológiai 1800-as szintél, az ezüst pedig a szintén nagyon fontos 20 dolláros határt lépte át a napokban. Nagyon nehéz a jelenlegi makro környezetben szignifikáns elmozdulást mutatni, azonban jó hír, hogy a kritikus értékek alá sem süllyedtek. Egy ilyen visszahúzódás végzetes is lehet a nehezen megszerzett gyarapodásra tekintve.

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock