Az arany árfolyama friss, 3 hónapos csúcspontra ért szerdán, ahonnét azonban lefordult az árfolyam.

Az arany árfolyama a szerdai kereskedés során friss, 3 hónapos csúcspontra ért, erről a szintről azonban lefordult a nemesfém árfolyama. A befektetők továbbra is árgus szemmel figyelik a gazdasági események alakulását, kiemelt figyelmet szentelve a Federal Reserve lépéseire.

Az arany árfolyama az amerikai dollárral szemben 3 havi csúcspontra tört szerdán, a szint elérést követően egy kisebb korrekció érkezett a nemesfém piacára. Az arany árfolyama délelőtt átlépte az 1786 dolláros szintet is, amire a FactSet adatai szerint utoljára augusztus 17-én volt példa.

Az arany kifejezetten jó erőben van az elmúlt napokban, a fokozódó inflációs és a háborús félelmek közepette továbbra is előnyben részesítik az aranyat, mint „biztonságos” befektetési formát. Az orosz-ukrán konfliktus további fokozódása kedvezően hathat a sárga nemesfém árfolyamára, azonban a közelmúltban látott szinte töretlen emelkedést követően nem lenne meglepő, ha egy kisebb, de inkább nagyobb korrekcióra kerülne sor az elkövetkező napokban.

Több mint 10 százalékot rallyzott az arany (www.tradingview.com)

Borítókép forrása: www.shutterstock.com

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!