Minden Sberbankkal szembeni követeléséhez hozzájutott a Pensum Group, miután korábbi számlavezetője és fő finanszírozó bankjának helyzete megrendült.

A humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén tevékenykedő vállalatnak semmilyen kára nem származott a bank végelszámolása miatt, ráadásul kedvezőbb kamatozású és nagyobb hitelkeretet kapott a CIB Banktól, így a későbbiekben nagyobb forrás áll rendelkezésére a további növekedéshez.

A Pensum Group Nyrt. korábbi számlavezetőjének és finanszírozójának, a Sberbanknak a végelszámolása miatt kialakult helyzetet sikerrel kezelte, a bankkal szembeni követeléseit maradéktalanul érvényesítette, így a bank végelszámolásából adódóan a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett vállalatnak semmilyen kára nem származott. A humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén meghatározó pozíciójú Pensum Group tőkeellátottsága az átmeneti időszakban is mindvégig biztosított volt, így a korábban a Sberbanknál lévő egyik hitelét előtörlesztéssel le tudta zárni. Egy másik – a Növekedési Hitelprogram keretében igénybe vett 165 millió forintos – hitelkeretét a vállalat a jövőben a CIB Bank finanszírozásában veszi igénybe, a korábbi 2,5%-os kamat helyett kedvezőbb, fix 1,9%-os kamattal, ami a jelenlegi rendkívül magas forint alapkamat mellett nagyon kedvező forrásnak tekinthető. A sikeres bank-tender eredményeképp a CIB Bank lett a Pensum Group Nyrt. fő finanszírozó bankja, mely a korábbi banktól kiváltott hitelen túl további 100 millió forintos folyószámlahitelt, valamint egy 325 ezer eurós vevőfinanszírozó rulírozó hitelt biztosít a Pensum Group számára a forint-hiteleknél szintén jóval kedvezőbb EURIBOR alapon az exportbevételek finanszírozására. Az új hitelkeretek a korábbinál nagyobb és rugalmasabb lehetőséget biztosítanak a Pensum Group számára a növekvő piaci igények kielégítésére.

Pensum Group Nyrt.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Pensum Group Nyrt. 2012-ben alakult, fő tulajdonosai több mint húsz éves tapasztalattal rendelkeznek a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzésben területén. A Pensum elsődleges feladatának tekinti, hogy a humánerőforrás-szolgáltatás teljes spektrumát lefedve álljon ügyfelei rendelkezésére Magyarországon, Ausztriában és Németországban. Szolgáltatási portfóliójához tartozik a belföldi és külföldi munkaerő-kölcsönzés, az outsourcing, a munkaerő-közvetítés és toborzás. A Pensum Group árbevétele az elmúlt években dinamikusan növekedett, 2021-ben megközelítette a 2,7 milliárd forintot. A Pensum Group-ot 2019-ben a Budapesti Értéktőzsde beválasztotta a példaértékű eredményeket elérő magyar cégeket bemutató BÉT50 kiadványába. www.pensum.hu