Szeptember 28-ai 135 forintos lokális csúcsáról ugyan több mint 7 százalékot esett az AutoWallis, de még mindig emelkedő trendben van a papír.

Tovább menetel az elmúlt időszakban a magyar tőzsde egyik „sztárjává váló” AutoWallis.

Az AutoWallis honlapján szereplő információk alapján a magyar tőzsdén jegyzett, BUX és BUMIX indexek szerves részét képző AutoWallis Csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a Citroën, a Dacia, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a MINI, a Nissan, az Opel, a Peugeot, a Renault, a SsangYong, a Suzuki, a Toyota és a Sixt Rent-a-car. A vállalat célja, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szereplőjévé váljon.

Így áll az AutoWallis jelenleg:

A szeptember 28-ai, 135 forintos lokális csúcsáról ugyan több mint 7 százalékot esett az AutoWallis, de még mindig emelkedő trendben van a papír, bőven a mozgóátlagai fölött jegyzik a részvényt.

Az AutoWallis tavaly októberben esett 52 hetes lokális mélypontra, akkor mindössze 76 forinton jegyezték. 2021-et már 86 dolláron nyitotta, januárban láthattunk is egy 40 százalékos felpattanást. Ezt követően azonban szeptemberig nem igazán volt eseménydús a részvény élete, 9 hónapon keresztül csökkenő trendben oldalazott az AutoWallis. Az igazi katalizátor szeptemberben jött, amikor is az OTP elemzéséből kiderült, hogy az OTP elemzője vételre ajánlja az AutoWallis-t, és az akkori árszinthez képest 48 százalékos felértékelődési potenciált lát a papírban. Az elemző a DCF (discounted cash flow) modell alapján 164 forintos célárat határozott meg, amely még a jelenlegi szintről is 31.2 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Az OTP 68 oldalas elemzésének legfontosabb motívumai a következőek: Az AutoWallis árbevétele idén 126 százalékkal emelkedhet, elérheti akár a 200 milliárd forintot is. Bár az autóipart is súlyosan érintő globális chiphiány az AutoWallis értékesítéseit is negatívan befolyásolja, a gépjárművek iránti kereslet továbbra is magas a régióban. Az OTP 2022 és 2026 között éves szinten átlagosan 13 százalékos átbevétel és 15 százalékos EBITDA bővülésre számít. A vállalat tavaly számos akvizíciót végrehajtott, aminek következtében az AutoWallis tovább erősítette pozícióját Magyarországon, illetve a kelet-közép-európai régióban is. A kínált autómárkák palettája bővült.

Az elemzés publikálásakor aktuális 111 forintos árfolyamhoz képest jelenleg 12.61 százalékos pluszban van az AutoWallis, míg 135 forintos lokális csúcsán 21.62 százalékos pluszban is járt. A múlt héten több mint 20 százalékot ugrott a részvény árfolyama, miután az AutoWallis Csoport publikálta a frissített stratégiáját, amelyből az derült ki, hogy robbanásszerű növekedéssel számolnak 2025-ig. Az AutoWallis Csoport frissített stratégiájában azzal számol, hogy a 2020 óta tartó, akvizíciókkal is támogatott növekedésnek, valamint a következő időszakban végrehajtandó felvásárlásoknak köszönhetően a 2020-as 88 milliárd forintos árbevétele több mint a négyszeresére, 400-433 milliárd forint közé ugorhat 2025-re. A 2025-re kitűzött stratégiai tervek megvalósítására az AutoWallis 6-8 milliárd forint közötti intézményi és lakossági forrásbevonást tervez. Az elmúlt 3 napban a felpattanás korrekciója volt megfigyelhető.

Az AutoWallis emelkedő trendben van, ezt alátámasztja, hogy jelenleg még a 9 napos mozgóátlagához képest is több mint 3 százalékkal magasabban jegyzik a papírt. 9 napos mozgóátlaga 120.94 forinton, 20 napos mozgóátlaga 117.85 forinton, 50 napos mozgóátlaga 107.94 forinton, 100 napos mozgóátlaga 103.68 forinton és 200 napos mozgóátlaga 101.94 forinton áll.

Az elkövetkező időszakban egy potenciális kisebb-nagyobb mértékű visszahúzódás esetén is még mindig hosszú távú emelkedő trendben lenne az AutoWallis. A 9 napos mozgóátlag visszatesztelése majd az onnan történő felpattanás kifejezetten bullish eseménysorozat lenne. Az OTP elemzője által meghatározott célár eléréséhez az AutoWallisnak középtávon újra a 135 forintos lokális csúcsa fölé kellene kerülnie.

Az elmúlt időszak kiemelkedő teljesítményének köszönhetően az AutoWallis idén 47.1 százalékos pluszban van, amellyel az egyik legjobban teljesítő magyar papír.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!