Ha újabb emelkedési hullám nem is kezdődött, az egészségiparba tavaly belépő Masterplast részvényeseinek nem lehet oka a panaszra.

Az elmúlt hetek nem éppen a piacok meneteléséről szóltak; az inflációs félelmek, az amerikai állampapírhozamok hirtelen emelkedése, valamint az Evergrande csődközeli helyzete alaposan megingatták a befektetői optimizmust. A magyar tőzsde azonban igen ellenállónak tűnik, és az egyik sztárpapírra, a Masterplastra is igaz ez. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az elmúlt 1 év óriási rallyjának valóban vannak alapjai.

Szárnyalás utáni pihenés

A Masterplast árfolyama egy évvel ezelőtt még az 1000 forintos szinttől is igen távol állt, most viszont már stabilan 4000 forint felett kereskednek a cég részvényeivel. Technikai szempontból igen fontos az imént említett, lélektanilag is fontos kerek szint kitartása, ugyanis ennek letörése mutatna esetleges fordulatot az emelkedésben. Amennyiben újabb lendületet venne a Masterplast, először a történelmi csúcsot jelentő 4850-4900-as zónát kellene legyőznie az árfolyamnak. Mindenesetre ahogy fundamentális, úgy technikai szempontból is kifejezetten pozitív, hogy nem történik erősebb visszahullás az egészen elképesztő, hosszú hónapokon keresztül kisebb megszakításokkal zajló szárnyalás után.

Továbbra is csúcsai közelében az árfolxam (www.investing.com)

Van ok az örömre

Mint jeleztük, a Masterplast ereje egyáltalán nem alap nélküli. A cég tavaly év végén sikeresen debütált az egészségiparban, németországi gyáruk védőfelszerelés gyártása jelentős mértékben megváltoztatta a vállalat kilátásait. Közben az eredeti tevékenységi körben, a szigetelő- és építőipari anyagok gyártásában és forgalmazásában sem tétlenkedik a Masterplast, ezek a szegmensek is kiváló eredményeket szállítanak.

A kettő eredőjeként az idei második negyedévben az adózott eredmény a tavalyihoz képest közel két és félszeresére nőtt, de az árbevétel is duplázott egyetlen év alatt. A 6,35 millió eurós adózott eredmény egyetlen negyedév alatt korábbiakban elképzelhetetlen eredménynek számít. A továbbiakra nézve valószínűleg a piaci hangulat helyett továbbra is a cég egyedi teljesítménye számíthat, amellyel kapcsolatban a várakozásokat növelik az idén az egészségiparban végrehajtandó további beruházások.

https://capitalblog.hu/post/tundoklo-szarnyalas-a-bet-en-a-masterplast-sztori

https://www.masterplastgroup.com/document_folder/kozzetetelek-2021/ (Féléves jelentés 2021.08.18.)