Emelkedik a BUX, a nemzetközi hangulat is egyre jobb. A kispapírok azonban gyengélkednek a BÉT-en.

Tegnap délután egy hirtelen fordulatot láthattunk a tőzsdeindexek esetében. Mind az S&P500, mind a DAX egy hirtelen leszúrást hajtott végre, azonban a nap végére eltűnt a kisebb esés is. A BUX azonban 17 órakor zárt, így a magyar tőzsdeindex eséssel fejezte be a tegnapi kereskedést. Ma azonban jelentős hangulatjavulást láthatunk, és bár az európai tőzsdeindexek nem mutatnak fel jelentős erősödést, a BUX kifejezetten jól teljesít a csütörtöki kereskedés elején.

DAX

Felállt az esésből a DAX (www.investing.com)

A német tőzsdeindex tegnap 13825 pontig is esett délután, azon most már újra 14000 pont közelében tartózkodik a jegyzés. Úgy tűnik, hogy ez a szint a kulcsfontosságú az irányadó európai index számára; ennek szignifikáns áttörése lenne nagyon pozitív jel a további emelkedő trend folytatása szempontjából.

BÉT

A BUX index 1 % feletti emelkedést mutat fel ma. Mind a 3 vezető blue chipünk szép erősödést mutat, a Richter 1,5 % körüli plusszal vezet, de hasonló mértékben emelkedik az OTP és a Mol is. Utóbbi a 2300 forintos kerek szint körül mozog, ennek tartós áttörése adhatna újabb löketet az olajcég árfolyamának. A Magyar Telekom ugyanakkor nagyrészt stagnál, rég mutatott be jelentősebb mozgást a telekommunikációs cég részvénye.

Richter: folytatódik a rally (www.investing.com)

A kispapírok esetében azonban hasonló jó hírekről nem számolhatunk be. A Rába papírjait adják leginkább, 5 % feletti mínuszban van a gépjárműgyártással foglalkozó cég részvénye. Nem volt ez mindig így: az elmúlt hónapok egyik legjelentősebb sztárpapírja volt a magyar piacon a cég, valószínűleg most ennek a korrekcióját láthatjuk. De mínuszban áll az OPUS, a Masterplast és a Cigpannonia is. Jól teljesít azonban a tegnapi nap sztárjai, az ENEFI, amely ma is több százalékos pluszban tartózkodik.