Optimisták a befektetők, szép számok jöhetnek a Moltól.

Borongósan indult a nap a tőzsdéken a Fed tegnapi határozott fellépése miatt, a második legnagyobb hazai blue chip azonban ellenszélben is jól teljesít. A Mol árfolyama szép emelkedést mutat be a gyorsjelentést megelőző utolsó kereskedési napon, ami a piaci szereplők bizakodását jelezheti az olajmulti harmadik negyedéves teljesítménye kapcsán.

Szép számok jöhetnek

A Mol esetében egyáltalán nem az a kérdés már jó régóta, hogy nagyon magas profitot mutat-e egy-egy gyorsjelentés, hanem hogy sikerül-e újabb rekordot dönteni, és hogy hogyan oszlik meg az eredmény az egyes szegmensek között. Valószínűleg most is kiemelkedően jó adatsorral áll majd elő a vállalat. Az átlagos olajár és az átlagos finomítói marzs bár csökkentek a második negyedévhez képest, még mindig meglehetősen magasan állnak ezek a mutatók a korábbi évekhez képest. Az upstream és a downstream szegmens tehát vélhetően továbbra is jelentős EBITDA-t termelt.

A fogyasztói szolgáltatások üzletág már kicsit nehezebb kérdés, hiszen a több országban is jelenlévő benzinárstopok miatt itt nem lehet azt várni, hogy a korábbi évek számait hozza a szegmens. Ennek ellenére a Fresh Corner hálózat bővülése segíthet az üzletág eredményén, érdemes lesz figyelni a nem üzemanyag-alapú bevételek alakulását. A negyedik szegmens, a gáz üzletág mérsékelt részarányt képvisel a cég eredményében, ugyanakkor az elszálló gázárak tükrében érdemes megnéznünk majd a midstream számait is közelebbről.

Kérdés a piaci reakció

Természetesen az, hogy végül a Mol árfolyama emelkedni vagy esni fog a gyorsjelentés után, attól függhet, hogy a piaci várakozásokhoz képest milyen számokat produkál az olajvállalat. Egy nagyon jó jelentés is lehet ugyanis a még jobb várakozásokat alulmúló, ezért mindenképpen a korábbi árazásokhoz képest kell majd vizsgálnunk az adatsort. Esés esetén a 2400-2500 közti sáv, nagyobb emelkedés esetén pedig a 2700-2800-as zóna lehetnek a következő szintek, amelyeket érdemes lesz nézni technikai elemzési szemmel is.