Az OTP Egészségpénztárba tavaly rekord összeget, mintegy 12,5 milliárd forintot fizettek be, ami több mint 12 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest – közölte a szervezet a távirati irodával.

A tájékoztatás szerint a hozzájárulások 82 százaléka, azaz több mint 10,3 milliárd forint egyéni befizetésekből származott, azonban 2020-ban, több évnyi csökkenés után 6 százalékkal, 2,2 milliárd forintra emelkedett a munkáltatói hozzájárulások összege is. Részletezték, hogy az egyéni befizetéseken belül egyre nagyobb a digitális befizetések szerepe. Tavaly az egyéni befizetések 33 százaléka már online csatornákon keresztül érkezett az OTP Egészségpénztárhoz. A fejlesztések sikerét igazolja, hogy múlt évben a tagok már több mint 1,5 milliárd forintot okostelefonjukon keresztül fizettek be.

Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója a közleményben elmondta, a pandémia próbára tette a pénztár működését. A kihívásnak sikerült megfelelniük. Az OTP Egészségpénztárhoz tavaly mintegy 21 000 új tag csatlakozott, a taglétszám elérte a 287 000-et.