Együttműködés a jobb jövőért

A nagyvállalat az orvosi egyetemekkel már volt együttműködésben, most azonban ezt a jó kapcsolatot szeretné tovább fejleszteni, kiterjeszteni. Orbán Gábor a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy ezekben az időkben már nem vállalat versenyzik más vállalatok ellen. Egy teljesen más harcról, előnyszerzésről, kiemelkedésről van szó. Manapság már tudományos ökoszisztémák állnak egymással szemben. Ezek olyan csomópontokat jelentenek, ahol az olyan tudásforrások, mint az egyetemek fontos szerepet játszanak. Azonban nemcsak az egyetemek segíthetik egyes vállalatok munkáját, hanem akár a kutatóközpontok is. Ez a kapcsolat nagyon jól szolgál az egyetemistáknak is hiszen a Richter nem titkolt célja, hogy olyan leendő gyógyszeripari szakemberek képzését támogassa, akik a jövőben a gyógyszercég kutatói bázisát erősítik.

Richter az innovációk színtere

Richter Gedeon Nyrt. és a cég által 2008-ban létrehozott Richter Gedeon Talentum Alapítvány 5 évre szóló, hosszú távú együttműködésről állapodott meg az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel az élettudományi és természettudományi oktatás és kutatás területén. Ezen felül ösztöndíjakat is hirdet a Richter az élettudományi és természettudományi kutatások iránt elkötelezett PhD-hallgatóknak, akik a 2021/2022-es tanévtől kezdve négy éven keresztül részesülhetnek az ösztöndíjakban. Ezen felül a Richter hatással szeretne lenni az egyetemen végző szakemberek pályaorientációjára is. Így tehát lehetőség lesz majd a gyógyszeripari tevékenységhez kapcsolódó új szakmai képzés indítására is. Látszik tehát, hogy a Richternek fontos a jövő generációja, a megfelelő szakemberek képzése, és ezért hajlandó nagyobb összegeket is feláldozni. Láthattunk hasonló jótékony célt már tőlük többször is, hiszen az ingyenes szűrővizsgálatokon és tájékoztató előadásokon is az emberek figyelmét szeretnék felhíni az egészségre. Jó úton halad a cég, folyamatos innovációk jellemzik a működését. Ami a cég részvényeit illeti, úgy néz ki, hogy a szeptember eleje óta tartó kisebb csökkenésből kezd kilábalni. Múlt héten is voltak kisebb visszarántások az árfolyamban, azonban az utolsó három napon jelentős emelkedés észlelhető. A részvények kedden már 8500 forint alá is buktak, azonban itt erőteljes felfele ívelő momentum érkezett, és felemelte az árfolyamot egészen 8800 dollárig.

A hetet egy kisebb, 0,43 százalék körüli csökkenéssel kezdte. Jelenleg az árfolyam 8757,5 forinton áll. (www.Investing.com)

Forrás

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/egyuttmukodes-elte-richter-a-jovo-gyogyszeriparaert.738186.html

https://weborvos.hu/gyogyszerpiac/oteves-egyuttmukodesi-megallapodas-az-elte-es-a-richter-kozott-269958