Újra 2500 felett a Mol árfolyama.

Meglehetősen rosszul alakult eddig a november a Mol számára. A második legnagyobb blue chip árfolyama jelentős esésen ment keresztül, aminek a legfőbb hajtóereje a kormány által bejelentett benzinár befagyasztás volt. A több hetes szenvedés után végül tegnap sikerült szépen emelkednie az olajcég árfolyamának, kérdés, hogy csak technikai jellegű korrekcióról, vagy tartósabb fordulatról is beszélhetünk.

Beárazhatta a piac a rossz híreket

A Mol számára valóban minden összejött negatív értelemben az elmúlt hetekben. A koronavírus esetszámok drasztikus emelkedése a régióban és Magyarországon a gazdasági fellendülés ütemét veszélyezteti, egy esetleges újabb lezárás nagyon érzékenyen érintené az olajszektort. A kormány által bevezetett benzinár befagyasztás pedig a fogyasztói szolgáltatások szegmensnek okozhat tízmilliárdokban mérhető veszteséget, és még arra is van esély, hogy február után is meghosszabbítják a rendkívüli intézkedést. Ráadásul bár az olajárak igen magasan tartózkodnak jelenleg is, az ezzel kapcsolatban elmérgesedő USA-OPEC+ viszony bizonytalanságot hozhat a szektor számára.

Emelkedésben a Mol, kérdés, hogy tartós lesz-e

Úgy tűnik azonban, hogy beárazódtak a negatív hatások, és emiatt múlóban van a nyomott hangulat a Mol részvényeinek piacán. Ehhez hozzájárulhat az is, hogy a BUX-ra nehezedő általános eladói nyomás is csökkenőben van, a tegnapi naptól az OTP is képes jelentős emelkedést felmutatni a borúsabb nemzetközi hangulat ellenére.

Korrekció, vagy fordulat?

Várhatóan a következő napokban dőlhet el, hogy a mostani felpattanás technikai jellegű korrekció, vagy esetleg újabb, hosszabb távú emelkedés indul a Molnál. Az biztos, hogy a Mol a jelentős eladói nyomás miatt túladottá vált, aminek köszönhetően természetesnek hat egy hirtelen felpattanás. A fordulat lehetőségét némileg gyengíti, hogy tegnap az eséssel jellemezhető napokhoz képest igen kicsi volt a forgalom az olajrészvényben. Emelkedés esetén a 2600 forintos, lélektanilag és technikailag is fontos kerek szint lehet kihívás, itt az 50 napos mozgóátlag is ellenállás lehet. Esés esetén leginkább a 200 napos mozgóátlag letörése lenne riasztó, ezután akár az áprilisi mélypontok is célkeresztbe kerülhetnének.

Egyelőre még technikai korrekció is lehet a mozgás (www.investing.com)