Felminősítés – miért jelent sokat?

2021 szeptember 27. 17:00

Jó hír lehet a tőzsde számára is.

Részletek

Többet használjuk és többször is tesszük tönkre az okoseszközeinket

2021 szeptember 27. 16:30

A KSH és a Telenor Magyarország adatai alapján is jelentősen nőtt az okoseszközök használatával töltött óráink száma az elmúlt két évben. A mobilok szerepének felértékelődésének és a tudatosabb tervezésnek is köszönhető, hogy egyre többen kötnek a mobilszolgáltatójuknál biztosítást az ott vásárolt telefonjaikra és kiegészítőikre. A változó ügyféligények kiszolgálására a Telenornál elérhető készülékbiztosítás mostantól használt – akár máshol vásárolt – telefonokra, valamint IMEI- vagy sorozatszámmal rendelkező egyéb készülékekre, például táblagépekre, okosórákra is elérhető lesz, lakossági és üzleti ügyfelek részére egyaránt.

Részletek

Ezüst-elérheti a hármas számjegyű értéket a nemesfém?

2021 szeptember 27. 16:00

Mi lehet az alapja ennek a merész elképzelésnek?

Részletek

Mindegy, hogy idény vagy alkalmi, megéri bejelenteni

2021 szeptember 27. 15:30

A NAV és a NISZ tapasztalatai szerint egyre nő az egyszerűsített foglalkoztatás népszerűsége.

Részletek

Újabb elemzőtől érkezett értékelés két EV gyártóra

2021 szeptember 27. 15:00

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Bank of America elemzői a Lucid Group Inc. részvényeit vételre ajánlották, a Lucid-ot az elektromos járművek „Tesla+Ferrari”-jaként emlegették. Ezt megelőzően a Morgan Stanley elemzői viszont eladásra ajánlották ugyanezen részvényt, elmondták, hogy a Lucid modellje valóban „szuper prémium”, de szerintük a szektorban túl nagy a konkurencia és a részvény […]

Részletek

Az elmúlt hét kiugró vásárlásai és eladásai

2021 szeptember 27. 13:30

Vesztettek a népszerűségükből a Kötvény/Szabad futamidejű kategória alapjai. A Kötvény/Rövid kötvény kategóriába viszont jelentős befektetések áramlottak.

Részletek

Kivárnak az autóvásárlással az amerikaiak

2021 szeptember 27. 13:00

A globális chiphiány erősen korlátozza az autóipart, ennek következtében mind az új autók esetében, mind a használtautó-piacon drágulás figyelhető meg.

Részletek

A magyar ingatlanárak még mindig kedvezőek európai összehasonlításban

2021 szeptember 27. 12:30

Az elmúlt 10 évben exponenciálisan fejlődött a magyar ingatlanpiac, és a koronavírus gazdasági hatásai sem nyomták vissza a lakásárakat. Hazánk európai szinten így is a középmezőny végén helyezkedik el az „árversenyben”, a szakemberek viszont további lehetőséget látnak az áremelkedésre. Szeptember 27.-e, a Turisztikai világnap alkalmából a Duna House összegyűjtötte, milyen ingatlanárak jellemzik a piacot Európa fővárosaiban.

Részletek

Új szelek fújnak – győztek Németországban a szociáldemokraták

2021 szeptember 27. 12:00

Ezt azonban a másik oldalról nézve a német keresztényszocális unió CDU-CSU súlyos, joggal állíthatjuk történelmi veresége okozta. Jóllehet a végleges eredmény kihirdetésére még napokig várnia kell a közvéleménynek, szinte biztosra vehető, hogy az szavazóurnák lezárása, s a voksok összeszámlálása után kialakult erősorrend aligha változik.

Részletek

15 trend, amely átalakította a pénzügy és a technológia világát

2021 szeptember 27. 11:42

Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Morgan Stanley magyarországi központja. Az iroda elmúlt másfél évtizedben jelentős informatikai centrummá bővült a globális pénzintézeten belül, miközben a technológia fejlődése az egész pénzügyi szektorban mélyreható változásokat hozott. Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti központjának vezetője az évforduló apropóján számba vette ezeket a változásokat.

Részletek

3 éves magasságokban a nyersolaj árak

2021 szeptember 27. 11:00

A Brent olaj a hordónkénti 80 dollár felé tart

Részletek

Egy év alatt nyolcvanezernyi embernek segítettek az MNB internetes figyelmeztetései

2021 szeptember 27. 10:30

Egy év alatt mintegy 1,3 millió alkalommal jelentek meg a legnépszerűbb internetes keresőprogramon az MNB figyelmeztetései a jogosulatlan befektetési szolgáltatókkal kapcsolatban, s ezek nyomán az eddiginél közel nyolcvanezerrel több fogyasztó kereste fel az MNB honlapjának Figyelmeztetések aloldalát. Akár három és tíz év közötti szabadságvesztést kockáztatnak azok az online csalók, akik kattintásvadász reklámokkal, extrém és kockázatmentes hozamot ígérve valójában áldozataik pénzét akarják megszerezni.

Részletek

Egyre közelebb a pénzügyi szektor a zöld pénzügyi fordulathoz

2021 szeptember 27. 10:00

Még inkább fókuszba kerülnek a jövőben a fenntarthatósági célú finanszírozások Magyarországon, miután a nemzetközi zöld szabályozás hullámai a hazai pénzügyi szektort is elérték – vélik a DLA Piper Hungary szakértői. A környezetvédelmi szempontból fenntartható gazdasági tevékenységek és beruházások finanszírozását a szabályozói elvárásokon felül társadalmi érdekek is támogatják.

Részletek

5G nélkül nem juthatunk el az önvezető autókig

2021 szeptember 27. 09:30

Az autó lesz a legfejlettebb okoseszköz a jövőben, az autógyártók már szoftvergyártóknak is tekinthetők.

Részletek

Magyar felminősítés, Evergrande – hétvégi összefoglaló

2021 szeptember 27. 09:00

Több dologra is koncentrálni kellett a hétvégén.

Részletek