2024 május 20

527 forintos célár érkezett az OPUS-ra!

Negyedéves elemzést tett közzé ma reggel a bét.hu adatai szerint az OPUS Global Nyrt.-ről az Equilor. Minderre azután került sor, hogy a holding közzétette a 2023-ra vonatkozó számait, valamint későbbi stratégiai terveit.

Osztalék és sajátrészvény-visszavásárlás is jöhet

Az Equilor elemzése megjegyezte, hogy a vállalat bizakodónak tűnik, hiszen osztalékot is bejelentett, a konszolidált nettó eredmény legalább 15 százalékának kifizetését tervezhetik az úgynevezett konszolidációs időszakra vonatkozóan a 2024-2026 közötti időszakra. Emellett az elemzés megemlíti, hogy összesen 10 milliárd forintot fordíthat a cég további részvény-visszavásárlásra is 2024-2026 között.

Kiváló eredmények után magasabb célár

Közben a vállalat bejelentette a 2023-as éves számait is. Ezek szerint a vállalat által termelt EBITDA 88,2 milliárd forintra nőtt a 2022-ben elért 74,4 milliárd forintról, míg a nettó nyereség több mint megduplázódott 2023-ban, majdnem elérve a 44,9 milliárd forintot – írják.
Összességében a brókercégnél úgy látják, hogy az új stratégia közzététele, a 2023-as bejelentett számok és a bejelentett osztalékpolitika és a részvény-visszavásárlási program pozitív hírnek tekinthetők.
A fentiek hatására célárfolyamukat 527 forintra emelték részvényenként a korábbi 423 forintról, és tartás helyett már vételre ajánlják az OPUS részvényeit.

A teljes elemzés megtekinthető ITT

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!