2024 július 20

BÉT közzétette a fenntarthatósági jelentését

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közzétette a második fenntarthatósági jelentését, amely a társaság 2023-as környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) eredményeit is bemutatja – közölte a BÉT csütörtökön az MTI-vel.

A BÉT az éves jelentéssel irányt kíván mutatni a tőkepiac résztvevőinek – indokolták a fenntarthatósági tevékenységek összefoglalóját, amelyet önkéntes vállalásként készítenek el, és amely alapján tavaly folytatták a szabályozási támogatást, a fenntarthatósági kérdésekre összpontosító oktatási programjaikat, valamint a piaci infrastruktúra fejlesztését. 2023-ban elkészült a fenntarthatósági stratégia és a részvénypiac zöld kibocsátásait bemutató internetes felület, továbbá bővült a felelős társaságirányítási bizottságuk tevékenysége is – írták.

A fenntartható üzleti működés ma már a gazdaság egészére érvényes követelmény, világszinten is egyre nagyobb hatást gyakorol a tőkepiac résztvevőire – olvasható a BÉT honlapjáról letölthető jelentésben. A tőzsde működése nem terheli jelentősen a környezetet, fenntarthatósági céljait viszont csak a partnerkapcsolatok fejlesztésével teljesítheti, ezeket nemzetközi szinten is igyekszik erősíteni a továbbiakban – tették hozzá.