2024 október 26

Hullák elásva a kukoricatábláben – Brutálisan rejtélyes ügy

Két férfit holtan találtak Észak-Rajna-Vesztfáliában egy szántóföldön elásva. Az eset a irendkívüli módon rejtélyes.

 Gronau melletti kukoricatáblán talált két halott esetében sikerült tisztázni az egyik, áldozat kilétét. A münsteri ügyész és a rendőrség  azt mondta , hogy egy 23 éves lengyel férfi volt. 

DNS-összehasonlítás

Ennek megfelelően ő és az első áldozat, egy 25 éves férfi ismerték egymást. A nyomozók szerint mindketten Gdansk közeléből származnak . A férfi édesanyja jelentkezett a münsteri rendőrségen. A közlemény szerint a holttest DNS-összehasonlítása az anyától származó nyálmintával megerősítette a személyazonosságot.

Az első áldozat kiléte szeptember vége óta tisztázott. A családtagok bejelentést tettek a rendőrségen. Feltűnő tetoválást ismertek fel a holttesten – ismretette hírügynökségi jelentésekre hivatkozva a spiegel.de hírporrál

A halál oka is zavarba ejti a nyomozókat. A két holttest szeptember eleji megtalálása utáni boncolás során nem derült ki semmilyen információ a férfiak megölésének módjáról. A nyomozók most bejelentették, hogy a holttesteken és a ruházaton kis mennyiségű szintetikus kábítószer előállításához használt vegyszert találtak. Kokain és amfetamin nyomai is voltak. Azt azonban nem lehet véglegesen megállapítani, hogy ezek az anyagok okozták-e a férfiak halálát.

Sétáló kutya talált rájuk

Szeptember 8-án két sétáló kutyája kiásott egy csizmát egy kukoricatábla szélén az észak-rajna-vesztfáliai Gronauban. A kihívott rendőrök ekkor holtan találták meg a két eltemetett holtteste