2024 október 16

Rettenetes robotcápa úszkál egy kínai akváriumban

A kínai új, nagy akváriumot rengeteg kritika érte a látogatók részéről egy robotcápa használata miatt. Sencsen metropoliszban található Xiaomeisha Ocean World-öt a felháborodás hullámai értek az interneten. Korábban a délkelet-kínai Ocean World látogatói felfedezték, hogy egy feltételezett cetcápa az akváriumban valójában egy úszó robot volt. A cetcápát az egyik fő attrakciónak hirdették.

A Dazhong Dianping online értékelési platformon a látogatók negatív megjegyzésekkel árasztották el az Ocean World oldalt. Egyikük szinre megnémult a hamis robotcápa miatt”. Egy másik vélemény így szólt: „Gyermekeket próbáljál becsapni?”

Sok közösség média-felhasználó kritizálta őket amiatt, hogy túl sok pénzt fizettek „hamis tengeri lényekért”. Az október 1-jén megnyílt Ocean World belépődíja felnőtteknek 240 jüan (31 euró) körül mozog. A helyi média arról számolt be, hogy az üzemeltető válaszában a cetcápák kereskedelmének tilalmára hivatkozott – ismertette a kleinezeitung.at.

Az Ocean World szerint kegyetlen fogságban tartani egy valódi tengeri emlős példányt. A robot célja, hogy felhívja a figyelmet a fajok védelmére.

A kínai állatkertekben felfedezett hamisítványok már korábban is felkeltették a figyelmet. Májusban a Jiangsu tartományban található Taizhou állatkert a közösségi médiában szembesült azzal, hogy az alkalmazottak csau-csau kutyákat feketére és fehérre festettek, hogy pandára hasonlítsanak.

A Guangdong tartományi Shanwei Állatkert a múlt hónapban elismerte, hogy ugyanezt a trükköt alkalmazta.