2024 október 14

Figyelem – Életbevágóan fontos adatok érkeznek a héten!

A jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari és az építőipari termelésről közöl adatokat.

Kedden teszi közzé a KSH második becslése alapján az augusztusi ipari termelés részletes adatait. Az első becslés szerint 2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy idén kettővel kevesebb munkanap volt, mint tavaly augusztusban.

űA szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 júliusához viszonyítva 0,5 százalékkal mérséklődött. Szintén kedden jelenik meg az építőipar augusztusi és első nyolchavi kibocsátásának statisztikája. Júliusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 2,8 százalékkal, az egyéb építményeké 10,6 százalékkal csökkent  -ismertete a távirati iroda.

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 1,0 százalékkal nagyobb volt a júniusinál. Az év első hét hónapjában az építőipari termelés volumene 3,0 százalékkal bővült az előző év azonos időszakihoz mérten.