2024 október 14

Megugrott a Kínában a ,,NEV”-autók eladása

Kínában szeptemberben is folyatódott a new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású személygépkocsik értékesítésnövekedése havi és éves összevetésben.

A kínai személyautó szövetség (China Passenger Car Association – CPCA) szombaton ismertetett adatai szerint 1,12 millió NEV-autót értékesítettek a múlt hónapban az országan, ami 50,9 százalékos éves és 9,6 százalékos havi szintű emelkedést jelent. Szeptemberben 1,22 millió NEV-autó készült Kínában, 51,5 százalékkal több mint tavaly szeptemberben és 16,2 százalékkal több mint idén augusztusban. A CPCA adatai szerint az idei első kilenc hónapban 7,13 millió NEV-autót adtak el. 37,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva – ismertette a távirati iroda.

Kína 105 ezer NEV-autót exportált szeptemberben. 19,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és 6 százalékkal többet augusztushoz képest. A januártól szeptember végéig tartó idei első kilenc hónapban 968 ezer, Kínában gyártott NEV-autót exportáltak. Ez 30,2 százalékos növekedés 2023 azonos időszakához képest.