Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Új kínai elektromos autómárka érkezik Európába!

A kínai autóipar tovább terjeszkedik Európában. A SAIC egyik almárkája, a Maxus bejelentette, hogy Európában is kapható lesz elektromos pickupjuk, az eTerron 9. Írja a Totalcar.

Ez lehet az első hivatalosan Európában is kapható elektromos pickup

Jelenleg azon a pár importált Cybertruckon és F-150 Lightningon kívül csak a Maxus elektromos pickupja kapható Európában. Ezen kívül az Isuzu D-MAX-ból és a Hiluxból is lehet számítani elektromos verzióra, a Rangerből pedig plug-in hibrid lesz.

A Maxus eTerron 9 egy alvázas felépítésű pickup, amiben két elektromotor működik, teljesítménye 442 lóerő, vontatási kapacitása pedig 3,5 tonna. Egy 102 kWh-s akkumulátort szereltek bele, amivel a WLTP-hatótávja 430 km. 

Az eTerron 9 elsősorban a méreteivel, tárolóival lehet igazán versenyképes: 5,5 méter hosszú, amivel a Ford Rangernél (140 mm-rel) és a Toyota Hiluxnál (175 mm-re) is nagyobb. A plató terhelhetősége csak 620 kg, ezzel jócskán elmarad a belső égésű versenytársak 1 tonnájától, hossza azonban akár 2,4 méter is lehet, ugyanis gombnyomásra előrebillen a hátsó üléssor, ezzel a kabinba is benyúlhat a rakomány. 

A tervek szerint a Maxus eTerron 9 értékesítése még idén, a negyedik negyedében veszi kezdetét.

Forrás

Képek forrása: Shutterstock