Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Ezt tervezi Ukrajna a háború megnyerése után!

Kiszivárogtak Ukrajna szupertitkos győzelmi tervének részletei szombaton. Mutatjuk mit tervez Ukrajna a háború megnyerése után!

Az úgynevezett győzelmi terv, amelyet Volodimir Zelenszkij a jövő héten mutat be Joe Bidennek, tartalmazza Ukrajna meghívását a NATO-hoz való csatlakozásra. Valamint az Egyesült Államok kötelezettségvállalását arra, hogy folyamatosan modern fegyverekkel látja el Ukrajnát. Írja az Index az Ukrajinszka Pravda-ra hivatkozva.

NATO tagság és modern fegyverek

A lap szerint a NATO-ba való meghíváson és a fegyverszállításokon kívül a „győzelmi terv” egyértelmű utat biztosít Ukrajna európai uniós tagságához és „egyéb gazdasági és biztonsági megállapodásokhoz” is. Zelenszkij várhatóan szeptember 26-i washingtoni találkozóján mutatja be a terv részletes változatát Bidennek. A tervezetet Kamala Harris és Donald Trump elnökjelöltekkel is meg akarja osztani.

Korábban Zelenszkij elárulta, hogy a terv négy pontból áll Ukrajna védelmi képességeinek megerősítésére vonatkozóan. „Plusz egy olyan pontból, amelyre a háború után van szükségünk”. Az államfő azt is elmondta, hogy a „győzelmi tervet” úgy tervezték, hogy a döntéseket 2024 októbere és decembere között hozzák meg.

Dróntámadást indított Ukrajna

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint péntekről szombatra virradóan 101 ukrán drón támadta meg Oroszország és a megszállt Krím-félsziget területét – írja az Ukrajinszka Pravda. Az orosz védelmi tárca szerint a hadseregnek valamennyi drónt sikerült elfognia és megsemmisítenie.

Forrás: Ukrajinszka Pravda, Index

Képek forrása: Shutterstock