Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Háború – Szorul a hurok? Csapdába estek az ukrán erők

A kelet-ukrajnai Vuledar városában gyakorlatilag bekerítették az ukrán erőket. Közölték a TASZSZ hírügynökség forrásai az orosz biztonsági erőknél pénteken.

Csapdába estek az ukrán erők

Az utánpótlási útvonalakat elvágták, a város körüli állások túlnyomó többsége orosz készen van. Beleértve a legfontosabb területeket és magaslatokat is. Állították a hírügynökség forrásai. Hozzátették, hogy a városban állomásozó ukrán hadseregcsoport „most már ténylegesen be van kerítve” és „a várost állandóan tűz alatt áll”.

A térségben régóta zajlanak a harcok, és a környéken sok területtel kapcsolatban bizonytalan, hogy melyik fél ellenőrzése alatt áll, így nehéz megmondani, hogy lehet-e szó tényleges bekerítésről Vuledar esetében. Mindemellett már hetekkel ezelőtt jelezték az ukrán oldalon is, hogy az oroszok jelentős erőfeszítéseket tesznek azért, hogy körbezárják a várost.

Bejelentést tett az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság kijelentette, hogy Ukrajna katonai korú férfi állampolgárait nem fogják erőszakkal kiutasítani az Európai Unió területéről – adta hírül az Ukrajinszka Pravda.

Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa egy rádióinterjúban kijelentette, hogy az EU nem alkalmazhat differenciált megközelítést azokkal az ukrán állampolgárokkal szemben, akik életkoruk, nemük és katonai szolgálatuk alapján kértek ideiglenes védelmet Európában.

Forrás: Index

Képek forrása: Shutterstock