Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 19

Árvíz – A Waberer’s csoport felajánlotta segítségét

Logisztikai és szállítmányozási kapacitásainak egy részét felajánlotta a Waberer’s csoport a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak az árvíz elleni védekezéshez – közölte a vállalat.

Közleményük szerint a Waberer’s csoport a Duna menti árvízvédelmi készültség teljes időszakában a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a rendelkezésére bocsát 5 darab nyerges szerelvényt. És 3 darab tehergépjárművet, mindkettőhöz képzett járművezetői állománnyal. Emellett a munkálatokat egy logisztikai vezető a járművek és járművezetők szakmai irányításával segíti. Illetve 24 raklap 0,5 literes szénsavmentes ásványvizet, 300 darab pulóvert és 540 pár marhabőr kesztyűt is felajánlott a szállítmányozó cég. Ezt közölte a távirati iroda.

Arra is kitértek, hogy a BDPST összefogásában a Waberer’s kollégái is részt vesznek. Több mint 34 dolgozó szeptember 17-től váltott csapatokban segíti különböző helyszíneken az árvízi védekezést az Ökumenikus Segélyszervezet koordinálásában. A Waberer’s csoport Európa meghatározó, saját flottával rendelkező közúti logisztikai vállalata és Magyarország komplex logisztikai szolgáltatója. A Waberer’s 2800 tehergépjárműből álló flottát üzemeltet. Csaknem 250 ezer négyzetméter korszerű raktárt kezel, ezzel a régió legnagyobb logisztikai kapacitása felett diszponál.