Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 19

Zártkörű részvénytársaságként folytatja működését a Kulcs-Soft

 A rendkívüli közgyűlés határozata értelmében néhány hónapon belül zártkörű részvénytársaságként folytatja működését a Kulcs-Soft – közölte a vállalat az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint a tőzsdei kereskedéstől való elfordulás előzménye, hogy a tulajdonosok és a menedzsment megállapította: a kitűzött bővülési- és fejlesztési tervek finanszírozását saját erőből képesek lebonyolítani, így nem érzik indokoltnak, hogy a cégrészvények a továbbiakban nyilvános kereskedésben maradjanak. Az éves osztalékkifizetésről a rendes közgyűlés már áprilisban döntött, ezt követően hívta össze az igazgatóság a rendkívüli közgyűlést, amely szeptember 16-án nagy többséggel fogadta el a cégvezetés előterjesztését a nyílt kereskedésben lévő részvények kivezetéséről és a cégforma zártkörű részvénytársasággá történő átalakításáról.

A hivatalos közgyűlési határozatot követően a részvények társaság általi megvásárlása a törvényileg meghatározott folyamat és részvényárfolyam mellett történik meg azon részvényesek esetén, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel. Szabó Ervin, a Kulcs-Soft vezérigazgatója a közleményben kiemelte: 12 milliárd forintot is meghaladó cégértéken vásárolja majd meg a Kulcs-Soft a részvényeit. Ez pedig mindenképpen a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő piaci szereplők közé emeli a céget az IT szektorban – tette hozzá.

A Kulcs-Soft a kkv-ügyviteli rendszerek egyik legjelentősebb magyarországi szolgáltatója. A 35 éves múltra visszatekintő Kulcs-Soft Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik, 2023-ban árbevétele elérte a 2,85 milliárd forintot, nyeresége pedig az 1,1 milliárd forintot. 2024 első fél évében a Kulcs-Soft időarányosan 10,3 százalékkal növelte árbevételét, nyeresége 8,9 százalékkal lett magasabb. A cég több mint 80 főt foglalkoztat. A társaság 2024. októberétől zártkörű részvénytársaságként működik tovább. A cég papírjai a legutóbb 2000 forinton zárták a kereskedést. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb ára 1790 forint, a legmagasabb 2380 forint volt.