Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Hogyan történik a műanyag ablak beállítása?

A művelet nem ott kezdődik, hogy a nyílászáró bekerül a tokba, vagy a helyére a helyszínen. Ez már tulajdonképpen a gyártási folyamatra is vonatkozik. Az első lépés minden esetben a helyszíni felmérés, amely során a szakemberek megvizsgálják, hogy egyáltalán milyen megoldások jöhetnek számításba.

Mindenképpen szükség lesz egy szakemberre

A műanyag ablak tervezésében, gyártásában, beszerzésében és beépítésében is tud segíteni az RS Ablak. Természetesen más alapanyag is elérhető, mint a fa és az alumínium, de ezek több hátránnyal is rendelkeznek. Előbbi nagyon érzékeny a külső hatásokra, könnyedén meglátszik rajta minden apróbb sérülés, karc. Ahhoz, hogy ellenálló legyen, rendszeres kezelésre, ápolásra van szükség. A karbantartás elhanyagolása szinte azonnal észrevehető a fán.

Ezzel szemben a műanyag kifejezetten strapabíró, szinte semmilyen ápolási igénye nincsen. A tisztítása, takarítása nagyon egyszerűen megoldható. Évtizedekkel később is ugyanúgy fog kinézni, mint új korában. Természetesen emellett még számos más érv is szól a műanyag ablak mellett. A hő- és hangszigetelése a legjobbak közé tartozik. Többféle kialakításban is elérhető, attól függően, hogy mekkora szigetelési hatékonyságra tartunk igényt. Kiegészítőkkel is el lehet látni, hogy még biztonságosabb és komfortosabb legyen a használata.

Még mielőtt leadjuk a rendelést, mindenképpen szükség lesz egy szakemberre, aki elvégzi a helyszíni felméréseket, valamint a kiválasztásban is segíteni tud. A nyílászárók cseréje és beépítése nem egy egyszerű művelet. Ahhoz, hogy a műanyag ablak beállítása megfelelő legyen, mindenképpen szakemberre lesz szükség, nem érdemes házilag kísérletezni, mert az több problémához is vezethet.

A mérésnél kezdődik a profi munka

Sokan próbálják meg otthon elvégezni a nyílás lemérését, ahova az ablak kerülni fog. Mivel minden milliméter számít, jobb, ha már ezt is a szakemberekre bízzuk. Nem szabad elkapkodni, vagy éppen félvállról venni, mert ha a beszerelés során derül ki, hogy túl kicsi vagy túl nagy a megrendelt műanyag ablak, az rengeteg plusz költséget fog jelenteni. Utólag már nem lehet módosítani a méreten, ezt jobb, ha figyelembe vesszük a beruházás során. Az üvegrétegek és a légkamrák számának meghatározásában is jobb, ha a szakember véleményét kérjük ki.

Speciális funkciók és kiegészítők is elérhetőek

Ezek közé tartozik például a szúnyogháló és a redőny is, amelyek alapból nem járnak a műanyag ablakhoz. Külön-külön minden kiegészítőt be kell állítani, fel kell szerelni. Azt is érdemes figyelembe venni a tervezés során, hogy otthonunk mely helyiségébe tervezzük beszerelni. A folyamat során több kérdés is fel fog merülni, ezért fontos olyan szakembert, szolgáltatót keresni, aki a teljes műveletet elvégzi a tervezéstől, gyártástól kezdve a kiszállításon át egészen a beszerelésig. Ezzel a plusz költségeket is elkerülhetjük, ár-érték arányban a legjobb megoldás fog születni.