Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Megéri otthon elkészíteni a körmeinket, vagy jobban járunk, ha betérünk a szalonba?

Talán minden eddiginél jobban előtérbe került az, hogy ott takarékoskodjunk, ahol tudunk, és nem mindig egyértelmű, hogy hol éri meg ezt tenni, és hol nem. Mint mindig, ezúttal is úgy kell keresni a helyes utat, hogy alaposan átvesszük a kérdéshez kapcsolódó szempontokat.

Megvan mindenünk, ami kellene az otthoni munkához?

Gondoljuk át alaposan, hogy mekkora anyagi befektetést kívánna tőlünk az, ha minden egyes eszközt és alapanyagot beszereznénk a feladat elvégzéséhez. Ha igencsak hiányos a meglévő készletünk, okosan tesszük, ha felkeressük a Diamond Nails induló szettjeinek kínálatát, ugyanis nagy valószínűséggel erre mindenképpen szükségünk lesz, amennyiben valóban otthoni körömszobrászkodásra szeretnénk átállni.

Ez azonban még csak a pénzügyi, anyagi oldala a dolognak. Ráadásul az anyagok miatt számolnunk kell azzal is, hogy folyamatosan utánpótlásról is gondoskodnunk kell, illetve komolyabb anyagi beruházás nélkül nem lesz olyan nagy a mozgásterünk, mint ami a műkörmösnél a rendelkezésünkre áll, azaz nem fogjuk tudni minden elképzelésünket megvalósítani.

Alkalmasak vagyunk a feladatra?

A megvalósításban az is akadályozhat bennünket, ha nem vagyunk olyan képességek birtokában, ami valóban alkalmassá tenne minket a feladatra. Gondoljunk csak bele: kellő kézügyesség, fantázia és kreativitás is kell ahhoz, ha valami újat, különlegeset szeretnénk alkotni.

Persze ha megelégszünk egy egyszerű pirossal, ha csak pár matricát szeretnénk feltenni, vagy hajlandóak vagyunk mindig ugyanazt a francia manikűrt viselni – amit egyébként szintén meg kell tanulni elkészíteni –, akkor végülis lehet létjogosultsága annak, hogy mi magunk készítsük el otthon a körmeinket.

Egyébként azonban gyakorolni és tanulni kell!

Készen állunk újra iskolapadba ülni?

Ha mi magunk akarjuk rendszeresen elkészíteni a saját körmeinket, megvannak a szükséges képességeink, hajlandóak vagyunk az anyagi beruházásra is, viszont nem akarjuk mindig ugyanazt az egy stílust viselni, akkor bizony tanulnunk kell.

Ez már nemcsak anyagi beruházást fog igényelni tőlünk, hanem az időnket és az energiánkat is bele kell tennünk a projektbe. A legjobb az, ha elkezdjük megkeresni azokat a tanfolyamokat, amik hasznosak lehetnek az elképzeléseink szempontjából, azt azonban ne felejtsük el, hogy az alapismereteket itt sem lehet átugrani.

Fontos, hogy megismerjük az eszközök és anyagok helyes kezelésének, tárolásának módját, hogy elkerüljük az esetleges fertőzéseket, emellett pedig azt is meg kell tanulnunk, hogy hogyan ismerjük fel, ha mégis valami gond (például allergia) adódna, és hogyan kezeljük a helyzetet. A biztonsági és anatómiai tudás mellett az alaptechnikák elmélyült, helyes megtanulása is kelleni fog ahhoz, hogy tovább haladhassunk tanulmányainkban.

Mindez végül megéri vagy sem? Arra ebben a cikkben nem adhatunk egzakt választ, hiszen mindenkinek saját magának kell eldönteni.