Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Mi befolyásolja a fog implantátum árát?

Ha találkozunk egy fogorvossal, akkor minden bizonnyal a lelkünkre köti majd, hogy fordítsunk kellő figyelmet a megfelelő alapossággal és rendszerességgel elvégzett szájápolásra. Vagyis mossuk a fogunkat, tisztítsuk a fogközöket, időnként pedig járjunk el professzionális szájhigiéniás kezelésekre is!

Ha ugyanis ezt a tanácsot megfogadjuk, akkor nagy eséllyel elkerülhetjük az olyan kellemetlen fogászati betegségeket, mint amilyen például a fogszuvasodás vagy az ínygyulladás és -sorvadás. Ha már megvan a baj, akkor az orvosok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megmentsék a fogainkat, sajnos azonban erre nem mindig van lehetőség.

Sokszor az egyetlen megoldást a beteg fog teljes mértékű eltávolítása jelenti, mely esetben a korrekcióra jó megoldást jelenthet a fog implantátum behelyezése. Amennyiben nekünk is erre van szükségünk, akkor a Clinident fogászati központban kaphatunk színvonalas ellátást, kezelést.

Felmerülhet persze a kérdés, hogy pontosan mi befolyásolja az eljárás árát, amit most meg is válaszolunk.

Mi az a fog implantátum?

Mielőtt jobban is belemerülnénk a témába, először is tisztázzuk, hogy miről is van szó! A fog implantátum tulajdonképpen egy mesterséges foggyökér, ami sebészeti úton kerül beépítésre az állcsontba annak érdekében, hogy stabil alapot biztosítson a ráépített fogpótlások számára.

Mi befolyásolhatja az árát?

Az, hogy pontosan mennyibe fog kerülni az implantátum, több tényezőtől is függ. Befolyásolja például, hogy milyen anyagból készítik el a pótlást a szakemberek, hogy milyen technológiával dolgoznak, illetve hogy milyen egyéb korrekciót kell elvégezniük hozzá.

Gondolunk itt például arra, hogy előfordul olyan helyzet, amikor az orvosok azzal szembesülnek, hogy nincs elég csont az implantátum behelyezéséhez, ami azt jelenti, hogy egy csontpótló műtétet is végre kell hajtaniuk. Ez értelemszerűen növeli a költségeket.

A fogbeültetés árak tehát egyénileg változnak, a konkrét összeget pedig mindig személyre szabottan tudják megmondani a szakemberek, miután alaposan felmérték a szájüregünk állapotát, és meghatározták a szükséges kezeléseket.

Minél tovább húzzuk, annál drágább lesz!

Az viszont biztos, hogy minél tovább húzzuk, halasztjuk a beültetést, annál többe fog kerülni. A foghiánynak ugyanis számos következménye lehet, például harapási gondokat okozhat, illetve a fogaink elmozdulhatnak, valamint megdőlhetnek, amit természetesen korrigálni kell. 

Látható tehát, hogy a fog implantátum egy remek megoldást jelenthet, ha a beteggé vált fogat teljes mértékben el kell távolítani és szükség van a korrekcióra. Ezzel a lehetőséggel mindenképp érdemes élni, egyrészt mert sokkal szebb, ha nem hiányos a fogsorunk, másrészt pedig az eltávolított fogak helyén kialakuló rés negatívan befolyásolhatja a harapást, rágást.

Ha szeretnénk egy ilyen implantátumot készíttetni, akkor a Clinident fogászati központban érdemes időpontot foglalni egy előzetes konzultációra – ezt nagyon kényelmesen akár online is megtehetjük az oldalukon.