Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Egy ember élte túl a repülőgép szerecsétlenséget

Két ember vesztette életét egy kis repülőgép balesetében a Malawi-tónál, egy fiatal nő csodával határos módon túlélte

Kedden tragikus légi baleset történt a Malawi-tónál, amikor egy kisrepülőgép a vízbe zuhant, két ember életét követelve. A balesetben a zimbabwei pilóta és egy 29 éves holland férfi vesztette életét. A repülőgép egy 22 éves holland nő utasával is a fedélzeten volt, aki csodával határos módon túlélte a katasztrófát.

A szerencsétlenség során a nő az ablakon keresztül tudott kijutni a süllyedő repülőgépből, és egy helyi halász mentette ki a tó vizéből. A nő csak kisebb sérüléseket szenvedett, és gyorsan kórházba szállították. Másnap már elhagyhatta a kórházat, mivel állapota stabilizálódott, és sérülései nem voltak súlyosak.

A malawi hatóságok szerdán közölték, hogy a Cessna típusú repülőgép az ország északkeleti részén, Nkhotakotából indult, és a főváros, Lilongwe térségébe tartott, amikor a tragédia bekövetkezett. A túlélő nő beszámolója szerint a 50 éves pilóta a repülés során eszméletét vesztette, ami a balesethez vezetett. A Malawi-tó, más néven Nyasza-tó, Afrika harmadik legnagyobb és második legmélyebb tava, ahol a baleset történt – írja a Blikk.hu