Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Szoboszlai elnyerte az új Liverpool edző szívét gólpasszával-Videó

A Premier League 2024/2025-ös szezonjának első fordulójában a Szoboszlai Dominiket is soraiban tudó Liverpool az újonc Ipswich Town otthonában lépett pályára. Az Ipswich Town 22 év után tért vissza a Premier League-be, és az újjáépített, közel 30 ezer férőhelyes Portman Road stadionjában látta vendégül a Liverpoolt.

A mérkőzés első félidejében a Liverpool nehézkesen találta meg a ritmust az új edző, Arne Slot irányítása alatt. Szoboszlai Dominik a kezdőcsapatban kapott helyet, és ezúttal támadóbb szerepkörben játszhatott, közelebb a kapuhoz, mint ahogy azt Jürgen Klopp alatt megszokhattuk. A két védekező középpályás, Ryan Gravenberch és Alexis Mac Allister mögött, a Mohamed Szalah, Luis Díaz, és Diogo Jota alkotta támadóhármas előtt helyezkedett el.

A második félidőben azonban a Liverpool dominanciája egyértelművé vált. Szoboszlai játéka is feljavult, és a 66. percben egy nagyszerű gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez, amely végül magabiztos győzelmet aratott az újonc Ipswich Town felett.

Arne Slot új edző reakciója

Ezt írják Szoboszlai-ról Angliában

Szoboszlai Dominik teljesítményét vegyesen, de alapvetően pozitívan értékelték a különböző futballportálok a Liverpool Ipswich Town elleni mérkőzése után.

  • Liverpool.com: Szoboszlai egy 7-es osztályzatot kapott, amely a csapaton belül az egyik legmagasabb értékelés volt, csak Mohamed Szalah kapott jobbat (8). A portál kiemelte, hogy bár lassan lendült bele a játékba, a mérkőzés végére megtalálta a ritmust. Hozzátették, hogy minden képessége megvan ahhoz, hogy a tízes pozíciót betöltse, de hatékonyabbnak kell lennie az utolsó harmadban. Szoboszlai teljesítménye is javult a csapat többi tagjához hasonlóan a második félidőben.
  • ThisIsAnfield.com: Itt Szoboszlai teljesítményét 8-asra értékelték, ami a legmagasabb pontszám volt a csapatban. Az oldal dicsérte Szoboszlait, aki a szezon kezdete előtt látott visszaesés után sokkal jobban nézett ki ezen a mérkőzésen. Eleinte nehezen találta meg a helyét Mac Allister és Gravenberch előtt, de a második félidőben kivételes teljesítményt nyújtott, különösen Alexander-Arnolddal való összjátékában.
  • Goal.com: Szoboszlai itt egy 7-es osztályzatot kapott, ami a harmadik legmagasabb értékelés volt a csapatban, Szalah és Alexander-Arnold kaptak ennél magasabb pontszámot (mindketten 8-as). A portál szerint Szoboszlai teljesítménye jelentősen javult a második félidőre, és kiemelték a pompás gólpasszát, amivel Szalahot szolgálta ki a második gól előtt.

Összességében a kritikák elismerik Szoboszlai Dominik teljesítményét, különösen a második félidőben mutatott játékát, ahol a csapat egyik legjobbja volt – írja az ORIGO.

Szoboszlai gólpassza