Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Drónos szállítás a Kínai Nagy Falon

Peking elindította az első drónos szállítást a Nagy Fal Bataling elnevezésű szakaszán, amely lehetővé teszi, hogy szükséges esetben a turisták perceken belül hozzájussanak a sürgősségi szállítmányokhoz. Például ivóvízhez – közölte a Bataling tájvédelmi körzet.

Az új útvonal szállítási pontja a fal meghosszabbított vonalán, a déli kilencedik őrtorony.  2023-ban nyitották meg, és a terület jelenleg többféle szabadidős tevékenységnek ad otthont. A látogatók nagy száma és az ezen a ponton lévő kereskedelmi létesítmények hiánya azonban megnehezítette a látogatók készleteinek feltöltését. Az ellátmányok szállításának megoldása és az útvonal elindítása érdekében a tájvédelmi körzet egy csomagszállító platformmal kötött megegyezést. Ennek köszönhetően a szállítási pontra érkező turisták mobiltelefonjukkal egy QR-kódot beolvasva adhatják le a rendelést. Egy ételkiszállítási platformon, majd a megrendelt terméket öt percen belül ki is szállítják – ismertette a távirati iroda.

A fal ezen részére gyalogosan körülbelül 50 perc alatt lehet eljutni. „Visszafelé a drón az összegyűjtött hulladékot is elszállíthatja, mellyel jelentősen csökken a Nagy Fal karbantartóinak munkaerőköltsége” – közölte a szolgáltatásban résztvevő kiszállítói platform. A Nagy Fal legnépszerűbb szakaszai közé tartozik a Bataling tájvédelmi körzet, melyet 1958-ban nyitottak meg először a turisták előtt, és azóta több mint 200 millió látogatót fogadott belföldről és külföldről.