Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

A MET Csoport 1,1 milliárd eurós hitelkeretet írt alá

A svájci központú MET Csoport, Európa egyik leggyorsabban növekvő energiavállalata 1,1 milliárd eurós hitelkeretet (BBF) írt alá értékesítési és trading üzletága számára. A hitelkeret jól mutatja a banki partnerek bizalmát a MET integrált üzleti modellje iránt.

A hitelkeret-konstrukciót az ING Bank N.V. mint Koordinátor, Biztosítéki és Hitelbonyolító Ügynök strukturálta és vezette. Hozzá csatlakozott a Coöperatieve Rabobank, a Natixis CIB és a Société Générale, mint a dokumentációért és szindikálásért felelős bankok. Valamint a folyamatot további 13 nemzetközi bank is támogatta. A borrowig base hitelkeret (Borrowing Base Facility, BBF) meghatározott rugalmassági opcióval rendelkezik. Ezzel a hitelkeret-konstrukció legfeljebb 1,7 milliárd euróra bővíthető. Lehetővé téve a MET Csoport számára a további volumennövekedést vagy az alkalmazkodást a piaci struktúra és környezet változásához.

Az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen bizonyítják a megfelelő, bővíthető és hatékony finanszírozási megoldások fontosságát a gáz-, LNG- és villamosenergia-kereskedelemben. A mostani hitelkeret, mint a MET értékesítési és trading üzletágának fő finanszírozási eszköze, továbbra is kulcsfontosságú pillére a MET finanszírozási kereteinek. Kiemelten támogatva a cégcsoportot az LNG-import, a földgáztárolás és -értékesítés terén Európában és azon kívül.

Sven Kirch, a MET Csoport pénzügyi igazgatója azt mondta: „Nagyon elégedett vagyok az új hitelkeretünkkel és a banki partnereinkkel kötött feltételekkel. A BBF nem csak a MET pénzügyi erejét tükrözi, hanem elismeri a kockázatkezeléssel kapcsolatos megközelítésünk sikerességét. Azt a növekedési pályát is, amelyen változatlanul haladunk. Alig várjuk, hogy az eredményeink által szerepet vállaljunk az energetikai trilemma megoldásában, vagyis az energiabiztonság, a dekarbonizáció és a költséghatékonyság biztosításában.”

Képek forrása: Shutterstock