Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

Fucsovics legyőzte Nadalt a második szettben, mutatjuk mi történt!

Nem is lehetett volna a múlt alapján erősebb ellenfelet elképzelni Fucsovics mellé, mint a 14-szeres Roland Garros-győztes Rafael Nadalt az olimpia első fordulójában. A 38 éves spanyol ugyanakkor sorozatos sérülésekkel küzd, most a combját fájlalta. Bizonytalan volt, hogy kiáll-e egyáltalán Fucsovics ellen, nem futamodott meg és nagy küzdelemmel és szoros párharccal, de legyőzte a magyart a világ klasszis. (Fucsovics – Nadal 6-1, 4-6, 6-4)

Fucsovics – Nadal : Egyenlítés után

Az egyenlítés után a döntő játszmában nagy esélyekkel indult Fucsovics, rendesen megizzasztotta a spanyol Nadal-t. A 40 éves spanyol játékost a döntő szettben 3:2-es állásnál ápolni kellett az ujja miatt, ez nagy lehetőséget adott Fucsovicsnak, hogy megfordítsa a szettet és legyőzze ellenfelét.

Ugyan Fucsovics elvehette volna Nadal adogatását, 4-2-re módosult az állás, aki ezzel minden eddiginél közelebb került a továbbjutáshoz. A magyar teniszező számára emiatt létfontosságú volt hoznia az adogatását, meg is tette, méghozzá egy szenzációs ütéssel, amit a salakspecialista Nadal is megtapsolt – írja a 444.hu

Nadal válaszul rendkívül határozottam hozta a saját adogatását, semmire nyerte azt, és az 5:3 miatt a meccsben maradásért kellett szerválnia a magyar versenyzőnek. Fucsovics gyakorlatilag lemásolta Nadal teljesítményét, szintén semmire hozta az adogatását, így meccsben maradt. Mivel Nadal megint képes volt hozni a saját adogatását, kiejtette Fucsovicsot, aki közel 2,5 órán küzdött, és minden dicséretet megérdemel.

További meccsek (menetrend)

Párosban még találkozhatnak, mert az Alcaraz-Nadal kettős jön, ha a Márton és Marozsán ma továbbjut a holland ellenfeleik ellen.

  • Második forduló: Július 29., hétfő
  • Harmadik forduló: Július 30., kedd
  • Negyeddöntő: július 31., szerda
  • Elődöntő: augusztus 1., csütörtök
  • Bronzérmes mérkőzés: augusztus 2., péntek
  • Aranyérmes mérkőzés: augusztus 3., szombat