Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

Tiltakoznak a pilóták – Nem tetszik az egy személyes fülke

A repülőgépgyártók azt javasolják, hogy a repülőgépeket a jövőben csak egy pilóta irányítsa. Az érintettek a következő mottóval tiltakoznak: „Az egyik nem jelent senkit”.

A repülőgépgyártók azt javasolják, hogy a repülőgépeket a jövőben csak egy pilóta irányítsa. Az érintettek tiltakoznak.

Az európai pilóták ellenállnak a repülőgépgyártók azon terveinek, hogy csökkentsék a kereskedelmi repülőgépek pilótafülkéiben dolgozók számát. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség, az EASA jelenleg vizsgálja az Airbus és a Dassault megfelelő javaslatait az egyszemélyes repülésre vonatkozóan az EASA-nál – közölte a Cockpit egyesület, amely más európai pilótaszövetségekkel együtt számos biztonsági aggályt vetett fel.

Összehangolt munka

A repülésbiztonság így nehezebben lenne garantálható – mondta Frank Blanke .szóvivő ,,Két pilóta együttműködése a pilótafülkében, mint döntő emberi tényező egy összetett technológiai környezetben, a biztonságos repülés alapját képezi.

Két pilóta segíti és védi egymást azáltal, hogy egymást ellenőrzik, és együtt kezelik az összetett feladatokat és vészhelyzeteket.

Pilóták egyesületei

A pilóták egyesületei „ OneMeansNone  ” elnevezésű kampányt indítottak, amelynek célja az érintettek, köztük az utasok is. A jövőbeli döntésekhez a politikusoknak, a hatóságoknak, a cégeknek, a repülőszemélyzetnek és az utasoknak világos képpel kell rendelkezniük azokról a műszaki és emberi kihívásokról, amelyek az emberi biztonsági tényező csökkentését jelentik.