Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Visa – Elmaradt a bevételnövekedés a várakozásoktól

A Visa harmadik negyedéves bevételnövekedése elmaradt a Wall Street várakozásaitól, mivel a meredek hitelköltségek korlátozták a fogyasztói kiadásokat, így a világ legnagyobb fizetési szolgáltatójának részvényei 2,1%-kal csökkentek a meghosszabbított kereskedésben.

Az amerikai jegybanknak az infláció megfékezésére tett erőfeszítései a 2008-as globális pénzügyi válság óta a legmagasabbra emelték a kamatlábakat, ami az alacsonyabb jövedelmű, fizetésről fizetésig élő amerikaiak költségvetését feszíti.

A hitelkártya óriás American Express (AXP.N), új lap nyílik szintén elmaradt a második negyedéves bevételi várakozásoktól a múlt héten.

A Visa negyedéves nettó bevétele 8,90 milliárd dollár lett, ami elmaradt az elemzők 8,92 milliárd dolláros becslésétől az LSEG adatai szerint.

„A Visa már márciusban tökéletességre volt árazva, de azóta enyhült, mivel a munkanélküliség, a fizetési és hitelkésedelmek, valamint a továbbra is rendelkezésre álló fogyasztói jövedelemmel kapcsolatos aggodalmak magasabbra ketyegnek” – mondta Michael Ashley Schulman, a Running Point Capital Advisors befektetési igazgatója.

„Van még hely az üzleti és fogyasztói kiadások növekedésére, különösen, ha a Fed kamatlábai csökkennek”.

A Visa fizetési volumene 7%-kal nőtt a negyedévben állandó dollár alapon, míg a határokon átnyúló volumenek az Európán belüli tranzakciók nélkül 14%-kal ugrottak meg, ami erőteljes nemzetközi utazási keresletet jelez.

A vállalat feldolgozott tranzakciói 10%-kal ugrottak meg a negyedévben.

A Visa a szeptember 30-án záruló negyedik negyedévre „alacsony kétszámjegyű” százalékos nettó árbevétel-növekedést vár, szemben a tavalyi 10,6%-kal. A vállalat megerősítette éves profit- és bevételnövekedési előrejelzését is.

A harmadik negyedévben részvényenként 2,42 dollárt keresett kiigazított alapon, ami megfelel a várakozásoknak.

A rivális Mastercard jövő héten esedékes eredményei zárják a szektor beszámolási szezonját.