Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Bombaüzlet – Az USA-ban és Ázsiában erősít a Bosch

A cég történetének legnagyobb akvizíciójáról van szó. A német Bosch technológiai csoport megvásárolja az amerikai JCH cég légkondicionálási és fűtési üzletágát.

A csoport az USA-ban és Ázsiában szeretné megerősíteni pozícióját. A Bosch technológiai csoport átveszi az amerikai Johnson-Controls-Hitachi Air Conditioning (JCH) légkondicionálási és fűtési üzletágát.

Tizenkét hónap alatt befejeznék

Nyolcmilliárd dolláros (7,4 milliárd eurós) vételárával ez „a Bosch történetének legnagyobb akvizíciója” – állítja a stuttgarti cég. A Bosch átveszi a JCH 100 százalékát, és ezzel 40 százalékos részesedést a Hitachiban.

Az üzlettel a cég kibővíti pozícióit a légkondicionáló és a hőszivattyú szektorban.

A JCH a Johnson Controls ipari csoport és a japán Hitachi csoport vegyes vállalata. Világszerte aktív a lakó- és kiskereskedelmi épületek fűtési, szellőztetési és légkondicionáló rendszerei területén. A hatósági jóváhagyások függvényében a cél az átvétel tizenkét hónapon belüli befejezése.

Bosch: éghajlatváltozás elleni küzdelem

A Bosch a klímarendszerek és a hőszivattyúk piacának várható erőteljes növekedésére mutatott rá, amelyek alapvetően ugyanazon a technológián alapulnak. „Ennek mozgatórugója a technológiai fejlődés, a klímaváltozás elleni küzdelem és az új szabályozás” – magyarázta a cég.

Az átvétellel „az USA-ban és Ázsiában is erősítjük jelenlétünket” – mondta Stefan Hartung, a Bosch főnöke – ismertette a spiegel.de internetes hírportál.

A légkondicionálási és fűtési rendszerek területe a tervek szerint a jövőben „az alaptevékenység részévé válik”. A JCH beépül a meglévő lakossági technológiai részlegébe, amelynek létszáma 14 600-ról több mint 26 000-re nő.