Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 27

Górcső alatt a krétafesték spray változata

A krétafesték manapság rendkívül nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Könnyen, gyorsan és hatékonyan használható, egyenletes fedést biztosít, nem igényel különleges előkészítést, csiszolást, nem mellesleg pedig a színek nagyon szépen rétegezhetők egymásra.

Valószínűleg emiatt is alkották meg a spray változatát, amelyet azok is garantáltan imádni fognak majd, akik nem igazán szeretnek festeni, hiszen az esetében nem kell az ecsettel bajlódni, hanem sokkal gyorsabban lehet dolgozni és egyenletesebb végeredmény érhető el. Ráadásul olyan helyeket is le lehet vele festeni, amelyeket ecsettel nem.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy még az ára sem vészes. A La Pajarita krétafesték spray a Birdo Shopnál például kedvező áron vásárolható meg. 

Egy extra előny a hosszú használhatóság

A krétafesték spray aeroszolos flakonjában túlnyomás van, ami azt jelenti, hogy ha csak a felét használod el, akkor is akár még évekig is gond nélkül eltárolhatod majd. A dobozos festékkel ellentétben nem fog beszáradni. 

Ismerkedjünk meg a használatával!

Nagyon fontos, hogy mielőtt bármibe is belekezdenél, gondoskodj a festendő tárgy por- és zsírmentességéről! Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy alkoholos felülettisztítóval befújod, majd rongy vagy papírtörlő segítségével szárazra törlöd. 

Ezt a lépéssorozatot érdemes többször is megismételned, mert a zsíros szennyeződések hiába szemmel nem láthatóak, attól még ott vannak a felületen, és megakadályozhatják a krétafesték tapadását, vagy rosszabb esetben a száradás után akár foltos is lehet miattuk a végeredmény.

Az előkészítést követően jöhet a festés!

Rázd fel alaposan a flakont, és fújd rá a tartalmát a bútorra határozott és folyamatos mozdulatokkal körülbelül 20 centiméter távolságból! A felrázást semmiképpen se hagyd ki, mivel ellenkező esetben előfordulhat, hogy fröcsköl vagy megfolyik a festék. 

Amennyiben még nem használtál korábban, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy végezz próbafújást egy kartonon.

Várd meg, míg teljesen megszárad a felület, majd a vintage hatás elérése érdekében csiszolópapír segítségével csiszold meg óvatosan a krétafestéket a szabadon megválasztott helyeken! 

Arra készülj fel, hogy ezután nagyon sok por kerül majd a felületre! De ezt egy nedves rongy segítségével könnyedén le tudod törölni. 

Várd meg, amíg megszárad, aztán jöhet a wax az extra védelem érdekében! 

Itt csupán annyi lesz a dolgod, hogy befújod vele a teljesen száraz felületet, majd egy rongy segítségével beledörzsölöd. Érdemes ezt a két lépést többször is elvégezni, hogy valóban tartós legyen a végeredmény. 

Kérdés esetén fordulj nyugodtan a Birdo Shop szakértő csapatához, akik szívesen állnak majd mindenben a rendelkezésedre! Sőt, ha szeretnéd, akkor el is látnak tanácsokkal.