Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 27

Itt a nyár, irány a kutyastrand!

A nyár nem is szólhatna másról, mint a kikapcsolódásról és a nyaralásról. Ilyenkor mindenki igyekszik pénzügyileg is kalkulálni azt, hogy mi fér bele a keretbe, hová fog tudni ellátogatni. Érdemes már kora tavasszal lefoglalni a nyaralást, hiszen ekkor még akciós árakkal találkozhatunk, főszezonban a legtöbb szálláshely már telített és sokkal drágább. Ha pedig kutyusunk is van, akkor speciális helyzetben vagyunk a nyarat illetően.

Nyaralás kutyával

A forró nyári napokon igazi felüdülés a kutyastrand felkeresése. A kedvencünk is hálás lesz, főleg akkor, ha a TopDogMarket vízi játékait is beszereztük a számára. Ezek ugyanis még aktívabbá és vidámabbá teszik a vízparti időtöltést. Akinek kutyája van, mindenképpen gondoskodnia kell arról, hogy a nyaralás során felügyeletet biztosítson az állat számára, lássuk, milyen lehetőségek vannak erre.

Ha a kutyus otthon marad

Bár kutyával nyaralni nagyszerű dolog és egyre több lehetőség is van rá, teljesen érthető, ha a gazdi kutya nélkül is szeretne néhány napot együtt tölteni a párjával vagy a gyerekekkel. Ilyenkor vagy az otthonunkban kell megoldani a kutya felügyeletét, vagy olyan segítséget kell keresni, aki saját otthonában vállalja ezt a néhány napot.

Ha van olyan családtag, aki szívesen vigyáz a blökire, akkor megnyertük az ötös lottót, egyéb esetben fizetős szolgáltatásokat vehetünk igénybe. Végső esetben a kutyapanzió is szóba jöhet, itt is remekül fogja érezni magát kedvencünk, bár ennek az ára a legtöbb esetben igen húzós lehet.

Hurrá, együtt a család!

Nagyon sok szálláshely várja szőrös barátainkat, ezért semmi akadálya annak, hogy velük együtt töltsük a vakációt. A kutyabarát helyeken nem fognak szúrós szemmel nézni ránk, ha kedvencünk oldalba pisil egy virágot, vagy vakkant párat, esetleg a pázsitra kakil, amit nyilván gyorsan összeszedünk. A közös nyaralás erősíti a gazdi és az állat kapcsolatát, számtalan közös élményt tartogat, ezért azt ajánljuk, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni. 

A kutyákat ezeken a szálláshelyeken általában napidíjjal számolják, cserébe nyugodtan bevihetjük őket az éttermi részbe, és a szobában sem kell aggódnunk a kihullott szőrszálak miatt.

A vízpart örömei

A kutyás strandok a nagy hőségben igazi felüdülést nyújtanak a kutya számára, amelyet vízi játékokkal tehetünk még változatosabbá. Ezek a kellékek nem süllyednek el a vízben, ezért biztonsággal használhatók. A frizbi, a köteles játékok, a labdák, az úszó gumikarikák a vízbe dobva lebegni fognak, így mindegyik arra ösztönzi a kutyát, hogy utánaússzon, megszerezze, majd visszahozza azt.

Csak speciális vízi játékokat célszerű választani, hiszen ebben az esetben lehetünk biztosak abban, hogy nem fognak lesüllyedni, így folyamatosan használhatjuk őket. A vízparti szórakozást a többi kutya is garantálja, a közös játék és bandázás örömteli élményt nyújt az állat számára, szocializálja és nem mellesleg kiválóan lefárasztja.

A nyári hónapok a nyaralásról és a kikapcsolódásról szólnak, igyekezzünk ebből minél többet szőrös társunkkal tölteni, ezáltal rengeteg közös kalandot átélni.