Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 27

A lakásbiztosítás kiemelten fontos vagyona védelmében

A nyári időszakban különösen fontos felkészülni az esetleges viharokra – bár az év bármely időszakában keletkezhet kár az időjárás miatt, a melegebb hónapokban megnő a szélsőséges időjárási események bekövetkezésének esélye.

A viharok jelentős anyagi kárt okozhatnak, melyeket nem mindig lehet elkerülni – ezekre a helyzetekre az egyetlen megnyugtató opciót a biztosítások jelenthetik. A továbbiakban adunk egy kis áttekintést arról, milyen szerepe van a lakásbiztosításoknak az időjárás okozta anyagi károk enyhítésében.

Sajnos a megelőzés sem jelent teljes körű megoldást

A károk minimalizálása érdekében kulcsfontosságú megtenni bizonyos megelőző biztonsági lépéseket, viszont ezek nem minden esetben elegendőek.

Az extrém időjárási körülmények között sokszor csak a kár mértékét lehet enyhíteni, a kár bekövetkezése nem elkerülhető – tudtuk meg az Alfa Biztosító lakásbiztosítás témájú cikkeiből. Ezt a biztosító kimutatásai is alátámasztják: 2023-ban több mint 6 milliárd forintot fizettek ki a károsultaknak meteorológiai kárbejelentések kapcsán.

A megelőzés fontos, de teljes körű védelmet csak abban az esetben élvezhet, ha rendelkezik egy megfelelően összeállított biztosítással is.

Fel kell készülni a szélsőséges időjárásra

A 2023-ban kifizetett 6 milliárd forint rekordösszegnek minősül a meteorológiai károk esetében – ennek hátterében az áll, hogy az előző évekhez képest közel 30%-kal nőtt a kárbejelentések száma.

Sajnos ez nem csupán egy kivételes év, ugyanis az elmúlt 5 év elemzései is megerősítik, hogy egyre gyakrabban tapasztalható szélsőséges időjárás hazánkban.

Az általános megközelítés szerint a május és szeptember közötti időszak a meteorológiai károk főszezonja, ám az éghajlatváltozás miatt már más hónapokban is számíthatunk pusztító időjárásra.

Ezeket figyelembe véve kijelenthető, hogy a lakásbiztosításoknak nagyobb szerepe van az anyagi biztonság megteremtésében, mint valaha: ez jelenti az egyetlen biztos védőhálót a szélsőséges időjárási jelenségekkel szemben.

Védje vagyonát lakásbiztosítással!

A tapasztalatok alapján előbb-utóbb mindenki életében adódik olyan helyzet, amelyben a pénzügyi biztonságot egy biztosítási termék jelenti.

A lakásbiztosítás megléte kiemelten fontos, hiszen az ingatlanát érintő káresemények különösen gyakran okoznak jelentős anyagi kárt – a kár helyreállításához szükséges összeg pedig sokszorosa lehet a biztosítási díjnak. Ebből is látszik, hogy megéri befektetni egy minőségi lakásbiztosításba.

Megbízható biztosítás piacvezető társaságtól

Az Alfa Biztosító folyamatos figyelmet fordít arra, hogy a termékeit a világ aktuális változásaihoz igazítsa – ez az egyik ok, amely vezetővé tette a lakásbiztosítási piacon.

Munkatársaik több évtizedes tapasztalattal és naprakész tudással segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb terméket. Keresse bátran az Alfa Biztosítót, és tudja teljes biztonságban ingatlanát, vagyontárgyait!