Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 27

Távozhat az ukrán miniszterelnök, Zelenszkijnek elege van

Volodimir Zelenszkij elnök környezetében lévő beszélgetőpartnerek szerint „belefáradt” Denisz Smjjal miniszterelnök munkásságába és valószínűleg tervezi a menesztését.

„Az elnöknek elege van Shmygalból, ez látszik a találkozókon tanúsított magatartásán. Még csak meg sem hallgatja őt. Ez valamiféle érzelmi dolog, még inkább, mint számítási hiba….

Zelenszkij folyamatosan kreatív megoldásokat és javaslatokat szeretne. Shmygal az elmúlt években fejlődött, de nem tud teljesen megváltozni” – mondta az UP egyik partnere.

„a második esemény Shmygal elbocsátásával kapcsolatban az elmúlt két hónapban” – mondja az UP egyik magas rangú tárgyalópartnere

A források szerint Shmygal helyére Ukrajna első miniszterelnök-helyettese, Julija Szviridenko gazdasági miniszter kerülhet.

A regionális fejlesztési minisztérium korábbi vezetőjét, a Naftohaz igazgatótanácsának elnökét, Olekszij Csernyesevet is fontolóra veszik. Az ő jelölésével kapcsolatban azonban kétségek merültek fel. Különösen azután, hogy az UE vizsgálatot folytatott a NABU igazgatójával, Szemjon Kryvonosszal való kapcsolatai miatt – írja az ukrán pravda.

Háború fejlemények, Zelenszkij : „A felszerelések csak lassan jutnak el a frontvonalhoz”

Az orosz erők áttörték a stratégiai fontosságú keleti Csasziv Jar városát védő ukrán állásokat.

Hónapok óta tartó bombázások után a Kreml hadserege visszaszorította az erőket a város egy részéből – jelentette be az ukrán katonai szóvivő.

Nazar Voloscsin közölte: „A csatorna környékének megtartása azután vált kivitelezhetetlenné, hogy az ellenség behatolt oda, mert ez veszélyeztette katonáink életét és egészségét, és a védők állásai megsemmisültek” – közölte a brit independent oldala.

„A parancsnokság úgy döntött, hogy védettebb és felkészültebb állásokba vonul vissza, de az ellenség még ott sem hagyja abba az aktív harci cselekményeit”.

A város megtartását kulcsfontosságúnak ítélték a háborúban Ukrajna számára, a helyszín stratégiai elhelyezkedése és magasan fekvő fekvése miatt nagyon keresett.

A Chasiv Yar közelében tevékenykedő ukrán dandár parancsnoka azt mondta, hogy erőinek lőszerre van szüksége. Volodimir Zelenszkij elnök azt fájlalta, hogy a felszerelés csak lassan jut el a frontvonalhoz.

Ukrajna most kap nyugati fegyvereket és lőszert, miután az amerikai kongresszusban kialakult viták miatt hónapokig nem tudták biztosítani a washingtoni segítséget, amely a héten jelentette be a legújabb, 2,3 milliárd dolláros katonai segélycsomagot, amely tüzérségi lövedékeket, elfogó rakétákat és páncéltörő fegyvereket tartalmaz. és civil infrastruktúrát, de több ezer ember halt meg és sebesült meg.