Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 28

200 millió forint fölött lesz az elektromos Ferrari

A hírek szerint a Ferrari 2025-ben dobhatja piacra az első elektromos autóját. A Reuters beszámolója szerint az autógyártó azt közölte, hogy az elektromos modell kezdőára minimum 500 000 euró lesz. Ennek tudatában durván 200 millió forintos kezdőárral számolhat az, aki ilyen autót szeretne. Ez az összeg jelentősen meghaladja a luxus elektromos járművek jelenlegi átlagos eladási árát.

A Pénzcentrum a Reutersre hivatkozva közölte, hogy a Ferrari egy új üzem megnyitásával is készül, amely jelentősen, akár harmadával is növelheti a csoport gyártási kapacitását. Az új üzem Maranellóban nyílhat meg, ami lehetővé teheti a cég számára, hogy az évi termelési kapacitását akár 20 000 autóra növelje.  A termelés növelése ugyanakkor kockázatokkal járhat a márka exkluzivitásának megőrzése szempontjából.

A Ferrari részvényeinek tulajdonosai szerint továbbra is nagy kereslet mutatkozik a márkára, és hosszú várólisták alakultak ki egyes modellek esetében. Az új maranellói üzemben nem csak elektromos autókat, hanem benzines és hibrid modelleket is gyártanak majd. Egy második elektromos modell fejlesztése is folyamatban van, bár a cég óvatosan közelít a termelési kapacitás bővítéséhez.

Összességében a Ferrari stratégiája arra utal, hogy óvatosan terjeszkedik az elektromos járművek piacára, miközben igyekszik megőrizni prémium márkaimidzsét és magas profitját is.

Forrás: Pénzcentrum, Reuters

Képek forrása: Shutterstock