Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 30

A műanyag nyílászárók hátrányait is mérlegelje a választásnál!

Nem véletlenül döntenek az ingatlantulajdonosok építés vagy felújítás során a korszerű műanyag nyílászárók mellett, hiszen legfőbb előnyeik, a gondozásmentesség, a hosszú élettartam és a kedvező ár rendkívül kedvező választássá teszi, azonban a hátrányokról kevés szó esik.

Mert a rengeteg előny mellett a kevés hártánnyal is tisztában kell lenni a választásnál, hogy a későbbiekben ne érjen senkit csalódás. Ez a probléma elsősorban a legolcsóbb műanyag ablakokat és ajtókat vásárlókat érinti, ami elkerülhető, ha az Ablak Outlet felső kategóriás Kömmerling műanyag profilból készült szerkezeteket választják. Cikkünkben mindent megtudhat napjaink népszerű és korszerű szintetikus anyagból készült nyílászáróiról, tartson velünk!

Egy fontos és költséges döntés

A családi házak természetes megvilágítását és szellőzését, valamint a kül- és beltér, illetve a helyiségek közötti közlekedést szolgáló szerkezetek kiválasztása fontos lépés az építés vagy felújítás során. Nemcsak funkciói révén, hanem azért is, mert az építési költségek jelentős hányadát teszik ki. Szűkös költségvetés esetén is érdemes azonban hosszú távban gondolkodni, hiszen egy ajtó vagy ablak ideálisan több évtizedig tölti be a szerepét. 

Az időjárásnak maximálisan kitett nyílászárók esetében az időtállóság és tartósság fontos szempontok, ahogyan a tisztíthatóság is. A klasszikus fából készült szerkezetek szépségéhez és természetes megjelenéséhez kétség sem férhet, azonban, aki ezek mellett teszi le a voksát, annak tisztában kell lennie a magas karbantartási igénnyel. A modern anyagok ezzel szemben csak minimális gondoskodást igényelnek, és teljes élettartamuk alatt megőrzik eredeti szépségüket és állagukat, nem vetemednek, nem fakulnak.

Előnyök és hátrányok

A prémiumminőségű műanyag ajtók és ablakok mind az üvegezést, mind pedig a szerkezetet tekintve hő- és hangszigetelés szempontjából is kitűnő választásnak bizonyulnak, ugyanis hézagmentesen zárnak. Tartósak, strapabíróak, ráadásul minimális karbantartást igényelnek, utólagos felületkezelést azonban egyáltalán nem, további nagy előnyük még a könnyű tisztíthatóság. 

Nagy jelentősége van azonban annak, hogy milyen szakszerűen és milyen minőségben kerülnek beépítésre, hiszen a gyártó által mért hő- és hangszigetelési és egyéb értékeket csak abban az esetben garantálják. 

Amikor a műanyag szerkezetek hátrányairól esik szó, azok jellemzően az olcsó profilrendszerek sajátosságai. Melyek ezek? Sokan említik az egyediség hiányát, az elöregedést, a felületek besárgulását és porózussá válását, illetve az anyag környezetszennyező voltát. 

Megoldás: minőségi műanyag nyílászárók

A nívós, neves gyártók termékeiből gyártott műanyag ajtók és ablakok a sztenderd méreteken felül egyedi kivitelben is rendelhetőek, a lekerekített élű, finom kidolgozású profilokból igény szerinti méretű, megjelenésű és színű szerkezetek készíthetőek. Régi, akár műemlék épületek eredeti és különleges nyílászáróinak korszerűsítésére is alkalmasak.