Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 30

Ezekre az anyagokra lesz szükség, ha kisbaba érkezik a családba

Hamarosan kisbabával bővül a család? Ez az egyik legszebb időszak, ugyanakkor a leendő szülők, nagyszülők és a rokonaik könnyen elveszhetnek a bőséges információhalmazban. Milyen anyagok javasoltak az újszülött számára készülő kiegészítőkhöz? Ne aggódj, segítünk eligazodni a kelmék világában, és így még költséghatékony is lehetsz, ha saját készítésű változatokban gondolkodsz a tömegtermékek helyett.

Kezdd a kiságyba kerülő holmikkal!

Az egyik legfontosabb, hogy beszerezd azt az anyagot, amelyből például elkészítheted a babaágyneműt, ehhez nézz körül a K-ELME kínálatában található pamutvászon alapok között. Érdemes OEKO-TEX minősítéssel rendelkező darabok mellett dönteni, hiszen az újszülöttek bőre köztudottan érzékeny, hajlamos a bőrirritációra, tehát nagyon nem mindegy, hogy milyen anyagokkal érintkezik. Ezen típusok további előnye, hogy rengetegféle mintás változat elérhető, így egyéni ízlésvilágodhoz passzoló, illetve a babaszobába illeszkedő pamutvásznat választhatsz.

Szintén elengedhetetlen a vízhatlan lepedő, főként mivel ebben az időszakban eleve több “balesettel” kell számolni. Ehhez a PUL anyagot javasoljuk, amelyből akár matracvédő is készülhet a gumis lepedő sémájára, de újrapellushoz is kiváló, ha szeretnél tenni a földünk védelméért.

Egyéb babaholmik és kellékek a kiságyba

Természetesen a fent felsoroltakon kívül még számos egyéb holmira szükség lesz, amelyek szintén a kiságyba kerülnek. Ilyen például a rácsvédő, amelyhez ugyanúgy megfelelő a pamutvászon, azonban a két anyag közé feltétlenül szükséged lesz töltővliesre, hiszen általa éri el a rácsvédő a kívánt formáját és tölti be az elvárt funkcióját. Van a lap formájú változat, amely igen népszerű az újdonsült édesanyák körében, persze nem árt megismerkedned a fonott változattal is, ami olyan akár egy copf, de ugyanazt a védelmi célt szolgálja, mint a másik típus.

A fonott rácsvédő elkészítéséhez választhatsz elasztikus pamut jersey-t, de puhább tapintású plüssvelúrt is. Ezt a verziót célszerű háromféle színből készíteni, hogy még mutatósabb legyen.

Természetesen itt még nem érnek véget a tanácsaink, a kiságy, sőt az egész babaszoba sokkal egyedibbé varázsolható baldachin segítségével. Ennek megalkotásához beszerezhetsz például fehér puplint, illetve a hímzett madeira is tökéletes választás. A puha tüll szintén az ajánlott anyagok közé tartozik.

Mit tartalmazzon a “kezdőcsomag”?

Nagyon sokan bizonytalanok annak kapcsán, hogy mi kerüljön a kezdőcsomagba. A legfontosabb elemek a törölköző és a textilpelenka. Utóbbi esetében remek választás például a bambuszpelenka, amely természetes alapanyagú, antibakteriális, gombaölő tulajdonságokkal bír, ráadásul kellemesen szellőzik. Persze a klasszikus pamut is megfelelő alternatíva.

A törölközőhöz pedig a pamutfrottírt vagy a bambuszból készült típusát javasoljuk, ez utóbbi jóval puhább, gyakran még a felnőttek is szívesebben választják. Láthatod, hogy nem is olyan nehéz összeválogatni a babaholmikhoz szükséges anyagokat, a K-ELME kínálatában mindent megtalálsz a készülő termékekhez.