Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 30

Szárnyalt a CIG Pannónia

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. konszolidált adózott eredménye idén az első negyedévben 765 millió forintot tett ki, ami 59 százalékos növekedés a tavaly ugyanebben az időszakban elért, IFRS 17 szabvány szerinti eredményhez képest – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Kiemelték, hogy mindezt az IFRS 17 áttérés miatti tőkenövekedés egyszeri, 498 millió forintos társasági adó, valamint a 2022. július 1-től bevezetett extraprofit adó tavalyi 161 millió forintos és idei 294 millió forintos hatásaitól megtisztítva érték el. A CIG Pannónia díjbevételei idén az év első három hónapjában elérték a 12,1 milliárd forintot. Ami éves szinten 14 százalékos növekedés – ismertette a távirati iroda.

A díjbevétel-növekedés motorjai a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások, a vállalati vagyonbiztosítási, és a csoportos baleset- és egészségbiztosítási termékeik voltak. A jelentés szerint a biztosító tőkehelyzete stabil, tőkemegfelelési mutatója 220 százalék. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Csütörtökön nyitás után a papír 0,54 százalékkal, 369 forintra erősödött. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 250 forint, a legmagasabb 394 forint volt.

Címlapkép forrása: Shutterstock