Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 29

Eldőlt – Németországban izmosodik tovább a holland óriás

Az ABN Amro bank átveszi a frankfurti székhelyű Hauck Aufhäuser Lamp magánbankot, és ezzel jelentősen bővíti német üzletágát.

Friss információk szerint a hollandok 672 millió eurós előzetes vételárat fizetnek a Fosun kínai konszernnek, mint azt a Amszterdamban és Frankfurtban bejelentették. Az ABN Amro már birtokolja a Bethmann Bankot, amellyel most egyesíteni kívánja a Hauck Aufhäuser Lampot. Ezzel Németország a második legnagyobb piac lesz a hollandok számára. Az ABN Amro várakozásai szerint az akvizíció 2025 első negyedévében zárul le.

Hauck Aufhäuser Lamp

„A Hauck Aufhäuser Lamp megvásárlása a számunkra központi jelentőségű német piacon elősegíti növekedési ambícióinkat, és bizonyítja hosszú távú érdekünket piaci pozíciónk stratégiai bővítése iránt ebben a fontos régióban” – nyilatkozta Robert Swaak, az ABN-Amro vezetője.

A Bethmann Bank németországi fiókjának tavaly mintegy 44 milliárd eurós kezelt vagyona volt, a Hauck Aufhäuser Lamp-pal pedig a német üzletág 70 milliárd euró körülire nő. Az egyesült pénzintézet állítólag a harmadik a németországi gazdag ügyfelek vagyonkezelésében. De erős az alapkezelésben és a vállalati üzletágban is.

Luxemburgi és ír leányvállalat

A Hauck Aufhäuser Lamp luxemburgi és ír leányvállalata az úgynevezett eszközszerviz, azaz alapokhoz kapcsolódó szolgáltatások területe nem része az ügyletnek. Ezek a Fosunnál maradnak. A Hauck Aufhäuser lámpa története 1796-ig nyúlik vissza. A Guo Guangchang milliárdos által alapított Fosun konszern 2015-ben vásárolta meg a pénzintézetet. mik/dpa