Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 29

Hurrá nyaralunk – Mutatjuk a legnépszerűbb célpontokat!

A TUI Group, a világ vezető utazásszervezője rekordbevétellel és a vártnál kedvezőbb üzemi eredménnyel zárta a március végével záródott második pénzügyi negyedévét. Az utazások iránti élénk keresletnek és az áremeléseknek köszönhetően.

Pénzügyi jelentés

A társaság honlapján szerdán közzétett pénzügyi jelentése alapján a március végéig tartó második pénzügyi negyedévben a bevétele éves szinten 16,0 százalékkal rekordmagasra, 3,6 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 3,2 milliárd euróról. Eközben az iparágban jellemzően gyengébb január-márciusi időszakban a vállalat kamat- és adófizetés előtti vesztesége (EBIT) 189 millió euró lett az egy évvel korábbi 243 millió euró kamat- és adófizetés előtti veszteség után. Az elemzők előzetesen az idei második pénzügyi negyedévre is nagyobb, 246 millió euró kamat- és adófizetés előtti veszteségre számítottak, ugyanis a téli szezonban rendszerint kevésbé erős az utazások iránti kereslet – ismertette a távirati iroda.

A TUI közleménye szerint az enyhébb téli időjárás is hozzájárult a téli szezonban a last minute foglalások számának bővüléséhez. Az üzleti év második negyedévében a TUI 2,8 millió ügyfelet szolgált ki, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Kanári-szigetek, Egyiptom és a Zöld-foki Köztársaság ismét népszerűnek bizonyult a desztinációk között a január elejétől március végéig tartó időszakban. A vállalat azt is közölte, hogy a téli szezonra a foglalások száma 9 százalékkal volt magasabb az előző évinél, a téli utak átlagára pedig 3 százalékkal emelkedett éves összehasonlításban.

Nyári szezon átlagárai

A TUI közleménye alapján a nyári szezon átlagárai 4 százalékkal magasabbak a tavalyinál, a vállalat eddig összesen 9,0 millió foglalást rögzített a 2024-es nyári szezonra, ez 5 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest. Az eddigi foglalások alapján Görögország, Törökország és a Baleár-szigetek a legnépszerűbb nyári úti célok. A TUI a geopolitikai kihívások ellenére továbbra is arra számít, hogy a folyó pénzügyi évben a bevétele legalább 10 százalékkal, a kamat- és adófizetés előtti eredménye pedig minimum 25 százalékkal bővül éves összevetésben.