2024 október 05

Dekor falpanelek a stílusosság jegyében

A 21. században a lakberendezés már rengeteg lehetőséget ad a számunkra annak érdekében, hogy elegánssá és otthonosabbá tegyük a belső teret. Ehhez viszont arra van szükség, hogy egyedi, valamint hangulatos legyen az összhatás, a megfelelő eszközökkel azonban könnyen elérhetjük ezt.

A dekor falpanelek olyan megoldások, amelyeknek köszönhetően nem kell az üres és a fehér falakat kell nézegetnünk és a dekoráción gondolkodnunk. Ha tehát gyors és költséghatékony módszert keresünk az falak egyedivé tételére, akkor itt a lehetőség.

Az otthonos összkép kialakítása

A Tiissa beltéri burkolatok olyan dekorációs elemek, amelyeket könnyedén, pillanatok alatt a falra lehet rögzíteni. Ezek a panelek megvédik a falakat a sérülésektől, a mechanikai behatásoktól, valamint a szennyeződésektől. Díszítik a helyiséget, ezáltal nem kell azon tanakodnunk, hogy mivel dobjuk fel a falakat, hogy ne legyenek unalmasak. Az itt beszerezhető változatok személyre szabhatóak, méretre vághatóak, ezáltal még hatékonyabban történhet a munka.

Sokáig tapétákkal tettük különlegesebbé az enteriőrt, manapság azonban már léteznek ennél jóval modernebb, tartósabb, valamint esztétikusabb megoldások. A panelek tulajdonképpen a tapéták továbbfejlesztett változatai, amelyek akár még a teret is képesek nagyobbítani, legalábbis optikailag biztosan. Sokkal látványosabbak és esztétikusabbak, szebb élményt nyújtanak a család számára.

Miért ezeket válasszuk a falakra?

Azért jóval több előnyük van, mint a szép megjelenésük. Amiatt sem árt felhelyezni a falakra, mert ezzel óvjuk azok felületét a sérülésektől, valamint a szennyeződésektől. Kiváló megoldások lehetnek gyermekek és kisállatok mellé, ahol gyakori probléma a sár, a por, a rajzok, valamint a mancsnyomok. Nem beszélve arról, hogy egy jó falpanel akár még hőszigetelő is lehet, ezáltal csökkentheti a hűtési és fűtési költségeket.

Azzal sem mondunk újat, ha eláruljuk, a mindenhol fehér falak ideje már eljárt, ennél sokkal trendibb kialakítások is léteznek. Ennek megalkotásához nagy segítséget jelenthetnek ezek a gyorsan felhelyezhető, több változatban, méretben, stílusban kapható burkolatok. A mai trendek már jóval túlnyúlnak azon, hogy a fehér falra felteszünk pár polcot és néhány dekorációt.

Milyen típusok közül válogathatunk?

A Linerio burkolatok számtalan színben és méretben kaphatóak, amelyek mind szélességben, mind mélységben eltérnek egymástól. A polisztirolból gyártott kiviteleket a gyártó forrós bélyegző nyomattal látta el. Ez egy modern anyag, ami újrahasznosítható, nem terheli a környezetet sem a gyártás során, sem a használatot követően. Könnyű és tartós, hozzájárul a belső tér hangszigeteléséhez, ezáltal kiküszöbölhetjük a visszhangot.
A felszerelésük egyszerű és gyors, egyetlen fűrészre és egy mérőszalagra van szükség, hogy méretre szabhassuk őket. A méretük 2650 mm, vastagságuk pedig 12 mm. Egyetlen burkolóval 0,32 m2-t tudunk lefedni, a szükséges burkolóanyag kiszámítása így már gyorsan megtörténhet.